Seguretat i prevenció

Desarticulat a Barcelona un entramat criminal dedicat al cultiu i tràfic de marihuana que distribuïa la droga amb vehicles llogats

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Urbana de Barcelona i del servei de vigilància duanera de l’Agència Tributària han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana. L’operatiu conjunt ha permès detenir deu membres de l’entramat criminal i realitzar vuit entrades i escorcolls a Barcelona, Sant Vicenç dels Horts, el Vendrell i Olesa de Bonesvalls.

La Guàrdia Urbana decomissa 37 quilos de cabdells i gairebé 2.000 plantes de marihuana

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona de la Unitat de Reforç de les Emergències i Proximitat, de la Unitat Territorial de Sant Martí i de la Unitat d’Investigació van realitzar una entrada i perquisició en dos locals situats als barris del Parc i la Llacuna del Poblenou i de la Vila Olímpica, al districte de Sant Martí. Durant l’operatiu es van decomissar 1.880 plantes de marihuana i 37 quilos de cabdells, la quantitat més gran de cabdells decomissada pel cos de policia barceloní. Els agents també van procedir a la detenció d’una persona que va ser detinguda per un presumpte delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Macrodispositiu policial per desmantellar tres entramats criminals que controlaven la distribució i venda d’heroïna als carrers del barri del Raval de Barcelona

Agents de la Policia de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Nacional han dut a terme aquest matí un macrodispositiu policial amb gairebé un miler d’efectius policials que s’han desplegat al centre de Barcelona per desmantellar tres entramats criminals que controlaven la venda i la distribució de drogues als carrers del barri del Raval de Barcelona. Durant l’operatiu s’han realitzat un total de 32 entrades judicials al centre de la capital catalana i tres més a Badalona, Cornellà i el Prat de Llobregat. A Barcelona també s’han fet cinc inspeccions administratives en locals del districte.

[INCLOU IMATGES] Comencen les proves de les oposicions a la Guàrdia Urbana, amb 6.500 inscrits

Avui han començat les proves de la convocatòria d’oposicions a 282 places de la Guàrdia Urbana, a la qual s’hi han inscrit 6.500 persones aspirants. D’aquestes, el 30% són dones. És el percentatge de dones candidates a Guàrdia Urbana més gran de la història del cos de policia barceloní. Aquesta és la primera convocatòria que introdueix la quota del 40% de dones a la plantilla amb l’objectiu de pal·liar el fort desequilibri que hi ha actualment en el cos de la Guàrdia Urbana. Actualment el 14, 21% dels agents són dones i el 85, 79% són homes.

Detingudes tres persones per tràfic de drogues al barri de la Barceloneta

Agents de la Guàrdia Urbana de la Unitat de Reforç de les Emergències i Proximitat, de la Unitat Territorial de Ciutat Vella i de la Unitat d’Investigació van realitzar ahir entrades i perquisicions en dos pisos de la Barceloneta, al barri de Ciutat Vella, on van detenir tres persones per un presumpte delicte contra la salut pública.

En marxa els cribratges massius per detectar la Covid-19 a persones asimptomàtiques al Raval Nord de Barcelona

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona han posat en marxa els cribratges massius al Raval Nord de la ciutat. L’objectiu de l’actuació és detectar el màxim de casos asimptomàtics possibles, tallar cadenes de transmissió, aïllar contactes i limitar l’expansió del virus. Prioritàriament, l’acció va dirigida a les persones asimptomàtiques residents a les seccions censals 01015, 01017, 01019 i 01020 del barri, sense restriccions d’edat, on la incidència de la malaltia és més elevada, però roman oberta als veïns i les veïnes de tot el Raval Nord.

Balanç del dispositiu d’estiu de la Guàrdia Urbana

Aquest estiu s’ha fet evident una baixada de la realitat delictiva, amb una disminució del 41% dels fets coneguts per la policia local, passant d’un tota des 41.394 fets de l’estiu passat als 24.400 d’aquest estiu. Així ho revela el balanç del dispositiu de seguretat d’estiu de la Guàrdia Urbana.

Els mercats municipals avancen en seguretat sanitària i incorporen càmeres zenitals per supervisar els aforaments

Els 43 mercats municipals de Barcelona continuen implementant noves mesures per garantir la seguretat sanitària com han vingut fent des del decret de l’estat d’alarma al mes de març a causa de la Covid-19. En aquesta línia, tots els edificis dels mercats incorporaran un sistema de càmeres zenitals per supervisar els aforaments dels diferents espais en tremps real, de manera que alertaran quan els espais hagin arribat al màxim permès d’ocupació.

La Guàrdia Urbana deté quatre persones per robar un rellotge valorat en 60.000 euros

Les detencions es van produir quan agents de la Guàrdia Urbana que estaven prestant servei uniformat en un vehicle logotipat per la zona del Born van ser requerits per diversos ciutadans que manifestaven que una persona havia patit un robatori prop d’on es trobaven. Els agents van localitzar a la víctima que els va relatar que quatre individus l’acabaven d’agredir a ell i a un acompanyant per poder sostreure-li el rellotge valorat en 60.000 euros.

La Guàrdia Urbana desmantella tres punts de venda de droga a Ciutat Vella

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona de la Unitat Territorial de Ciutat Vella, de la Unitat de Reforç de les Emergències i Proximitat i de la Unitat d’Investigació han desmantellat aquest matí tres punts de venda de drogues en el districte de Ciutat Vella, concretament s’han tancat dos pisos en el barri de la Barceloneta i un en el barri del Born. Els agents han detingut quatre persones per un presumpte delicte contra la salut pública.

La Guàrdia Urbana intervé més de 200 plantes de marihuana

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona de la Unitat Territorial de Gràcia, d’Horta-Guinardó i de la Unitat d’Investigació van realitzar una entrada i perquisició en un local del barri del Carmel on van decomissar 205plantes de marihuana.

La Guàrdia Urbana decomissa 461 plantes de marihuana

Agents de la Guàrdia Urbana de la Unitat Territorial d’Horta-Guinardó i de la Unitat d’Investigació van realitzar una entrada i perquisició en un local en el barri del Carmel on van decomissar 461 plantes de marihuana i van detenir una persona per un presumpte delicte contra la salut pública.

El Zoo rep la certificació Global Safe Site i el Safe Tourism Certified

El Zoo de Barcelona ha assolit la certificació Global Safe Site Excellence, que assegura la correcta implementació dels procediments de prevenció higiene, seguretat, neteja i desinfecció exigits davant la pandèmia del Coronavirus. La certificació s’ha obtingut en la seva qualificació Excellence, el que implica no només l’acompliment de les mesures sanitàries dictaminades, sinó que també s’han fet assajos de superfície de mostres preses a les instal·lacions que verifiquen les desinfecció i neteja de l’espai.

Barcelona, primera administració que introdueix una quota del 40% de dones per a les noves incorporacions a la Guàrdia Urbana

Dels 2.736 agents de la plantilla actual del cos només el 14,21% són dones i el 85,79% són homes. L’Ajuntament de Barcelona és el primer ajuntament català en implantar aquesta quota a les seves convocatòria i ha estat un dels principals impulsors perquè es modifiqués la llei de les policies locals i s’introduís l’obligació d’un mínim de places reservades a dones

La Guàrdia Urbana desmantella un punt de venda de droga al barri del Carmel

La Guàrdia Urbana de Barcelona va desmantellar el passat dijous un punt de venda de droga al barri del Carmel, al districte d’Horta-Guinardó. Fruit d’aquest dispositiu es va detenir un home de 40 anys per un presumpte delicte contra al salut pública i receptació i un més va quedar investigat per un presumpte delicte contra la salut pública.

La Guàrdia Urbana deté al presumpte autor d’un apunyalament al Raval

La Guàrdia Urbana va detenir ahir al vespre a un home de 37 anys com a presumpte autor d’un homicidi en grau de temptativa. Els fets van tenir lloc dilluns 1 de juny al vespre cap a les 20:30 hores quan una patrulla de la Guàrdia Urbana va rebre l’avís d’una baralla a la Plaça de la Gardunya on una persona hauria resultat ferida. Quan van arribar al lloc els agents localitzen a un home de 37 anys amb ferida d’arma blanca que va ser atès pel Sistema d’Emergències Mèdiques i traslladat a l’hospital en estat greu.