Serveis socials

Convocatòries de premsa

  

Els Serveis Socials de Barcelona incorporaran un centenar de professionals aquest any per fer front l’augment de la demanda provocada per la Covid-19

L’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Barcelona incorporarà durant el 2021 un centenar de professionals addicionals que es destinaran als 40 Centres de Serveis Socials (CSS) i els 13 Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) que hi ha a la ciutat. Aquesta mesura ha estat possible per l’acord al qual han arribat l’Ajuntament de Barcelona i el departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, que ha incorporat una addenda econòmica específica de 5,4 milions d’euros al contracte programa per Barcelona.

Barcelona ha destinat 35M€ al Pla de Xoc Social per fer front els efectes de la Covid-19

Un total de 18M€ han servit per crear un fons d’emergència social per a les famílies en situació econòmica més difícil i també s’han duplicat les ajudes atorgades pels Centres de Serveis Socials, entre d’altres mesures. L’Ajuntament insisteix a reclamar la implicació de la resta d’administracions per fer front la crisi social amb els pressupostos de l’any 2021. El Pla de Xoc ha prioritzat la lluita contra l’emergència habitacional i la cobertura de necessitats bàsiques

L’Ajuntament obrirà al públic 20 Centres de Serveis Socials a partir del proper dilluns 25 de maig

L’Ajuntament de Barcelona reobrirà al públic 20 dels Centres de Serveis Socials que hi ha la ciutat a partir del proper dilluns 25 de maig. La mesura s’ha pres després que durant els dos últims mesos, arran del decret d’estat d’alarma per l’aparició de la Covid-19, el conjunt de professionals de Serveis Socials hagin seguit treballant intensament de manera telemàtica, amb un pla de contingència específic i 9 centres oberts al públic per garantir l’atenció presencial d’urgència a la ciutadania.

Barcelona aglutinarà en una única targeta moneder els ajuts econòmics que atorguen els Serveis Socials

La targeta Barcelona Solidària es començarà a desplegar aquest 2020, gestionarà d’entrada uns 19 milions d’euros i arribarà a 16.000 famílies. La gestió anirà a càrrec de l’Oficina de Prestacions Socials i Econòmiques, que des de la seva posada en marxa el desembre del 2017 ha permès als Serveis Socials simplificar la burocràcia i dotar de més autonomia les persones usuàries

Barcelona es confirma com la primera gran ciutat de l’Estat amb major inversió social per habitant

La ciutat de Barcelona torna a ser considerada per segon any consecutiu com la primera gran ciutat de l’Estat amb major inversió social per habitant. Així ho posa de manifest l’informe anual que fa l’Associació de Directores i Gerents en Serveis Socials, que classifica els 404 ajuntaments de l’Estat amb més de 20.000 habitants seguint només criteris d’inversió social.

Barcelona comptarà el 2018 amb un centre de referència per a la cura de les persones

El nou servei s’ubicarà al 127 del carrer Viladomat i serà una realitat aquest mateix any un cop finalitzin les obres d’adequació que hi ha previst fer. El centre serà un punt d’informació i orientació per a totes les persones i famílies cuidadores, professionals, entitats i organitzacions que intervenen en processos de cura, però també per a tota la ciutadania que requereixi d’informació i assessorament legal, social o psicològic.

El II Congrés Català de Pobresa Energètica se celebrarà a Barcelona el 8 i 9 de novembre

El Centre Cívic de les Cotxeres de Sants de Barcelona acollirà els propers 8 i 9 de novembre el II Congrés Català de Pobresa Energètica. L’esdeveniment està organitzat pels ajuntaments de Barcelona, Sabadell i Badalona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Associació Ecoserveis, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, l’Aliança contra la pobresa energètica i l’Associació  Catalana de Municipis.

Barcelona culmina el procés participatiu Impulsem! per a la millora dels serveis socials, en què uns 500 professionals han fet més de 1.000 aportacions

L’Impulsem! és el procés més ambiciós de participació en la història dels serveis socials municipals i ha comptat també amb l’opinió d’usuaris i entitats socials. Els i les professionals escullen quins són els objectius que cal prioritzar per afinar l’actuació dels centres, dins d’un pla d’actuació que es prolongarà fins al 2019.