Joves i Autoritat

El projecte Joves i autoritat, és una iniciativa de la Direcció de Serveis de Prevenció que es va iniciar l’any 2015, com a experiència pilot, als districtes de Sants-Montjuïc i Horta-Guinardó. L’any 2016 s’ha ampliat als districtes de Ciutat Vella i Sant Andreu.

L’objectiu del projecte és promoure la interacció de joves amb les seves figures d’autoritat (professors en l’àmbit educatiu i Guàrdia Urbana en l’espai públic), per tal de reflexionar, aprofundir, debatre i treballar entorn al concepte de l’autoritat i/o l’exercici de l’autoritat.

Agents i professors es troben periòdicament amb grups de joves en unes trobades crítiques que serveixen per fomentar l’apropament entre grups de joves i l’autoritat.

Els joves participants estan vinculats a diferents centres juvenils: Joves del Projecte "El Click" (Plataforma d’Educació Social de Navas, de Salesians Sant Jordi), Casal Jove Atles Raval (Casal dels Infants), Joves del Projecte Franja Raval,  Grup de joves “Vols un cop de mà ” (Fundació Mans a les Mans), PES Martí-Codolar (Salesians Sant Jordi).

Les trobades conjuntes es realitzen un cop al mes al llarg de tot el curs i es tracten temes que prèviament els joves  han decidit. Després de cada sessió, els agents i professors intercanvien impressions amb els dinamitzadors. El vídeo recull imatges de l’experiència, planteja situacions enriquidores i d’intercanvi. Un document que mostra una nova manera d’apropar els joves cap a l’autoritat des del diàleg i el coneixement mutu.

A cada grup hi participen:

  • 15 joves
  • 4 policies (1 caporal i 3 agents)
  • 4 professors

Vídeo del projecte