×

Error message

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 676 of /var/www/apps/app0470/www/qualitataire/sites/default/settings.php).

Comprova el distintiu ambiental del teu vehicle

Si has perdut l'etiqueta ambiental visita www.dgt.es o truca al 060

Vols estar informat quan s'activi el protocol per contaminació atmosfèrica?

La contaminació en 12 respostes

L’aire que respirem a Barcelona està contaminat?

Aire Barcelona contaminat
1

Què és la Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona?

Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona
2

Què és la T-Aire?

T-Aire
3

Què passarà el 2020 amb la restricció dels vehicles sense etiqueta DGT?

2020
4

Com afecta la contaminació a la nostra salut?

Com afecta a les persones el PM10
5

Què és un episodi de contaminació?

episodi de contaminació
6

Quins vehicles no poden circular en episodi de contaminació?

Vehicles no poden circular en episodi de contaminació
7

Com puc contribuir a reduir la contaminació a Barcelona?

Reduir la contaminació a Barcelona
8

La restricció afecta als vehicles d’altres províncies i estrangers?

La restricció afecta als vehicles d’altres províncies i estrangers
9

Com m’assabento que estem en episodi de contaminació?

Com m’assabento que estem en episodi de contaminació?
10

Com puc saber el distintiu ambiental del meu vehicle?

Com puc saber el distintiu ambiental del meu vehicle
11

Què és la T-Verda Metropolitana?

Què és la T-Verda Metropolitana
12

L’aire que respirem a Barcelona està contaminat?

Barcelona registra uns nivells de contaminació (especialment les partícules en suspensió PM10 i el diòxid de nitrogen NO2) que són molt nocius per a la salut de les persones, i que no compleixen amb les recomanacions de la OMS. Un 98% de la població pot estar exposada a nivells superiors de PM10 i un 68% a nivells superiors de NO2. Consulta l’informe de Avaluació de la qualitat de l’aire a la ciutat de Barcelona de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

1/12

Què és la Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona?

És una àrea de més de 95 km2 que inclou Barcelona i els municipis circumdants a les rondes on es restringeix progressivament la circulació de vehicles més contaminants. Ampliar la informació.

2/12

Què és la T-Aire?

Per incentivar l’ús del transport públic entre els usuaris no habituals, quan s’activa un Episodi de contaminació amb restricció de circulació els operadors de transport públic ofereixen la T-Aire, un títol multipersonal de 2 viatges al mateix preu que dos viatges de la T-10. Ampliar la informació

3/12

Què passarà el 2020 amb la restricció dels vehicles sense etiqueta DGT?

A partir de l’1 de gener de 2020 no poden circular dins la Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona els vehicles sense etiqueta de la DGT, els dies laborables de dilluns a divendres de les 7.00 a les 20.00 hores. Consultar el calendari.

4/12

Com afecta la contaminació a la nostra salut?

Afecta a la salut de totes les persones però molt especialment a col·lectius més sensibles com adults amb malalties respiratòries o del cor, dones embarassades, gent gran o infants menors de sis anys. La contaminació perjudica el sistema cardiovascular, respiratori, immunològic i a la fertilitat. Contribueix a l’aparició d’asma i de diabetis, alenteix el desenvolupament pulmonar i del cervell dels infants i, en general, redueix la qualitat i l’esperança de vida. Ampliar la informació.

5/12

Què és un episodi de contaminació?

Es produeix quan els nivells de contaminants presents a l’aire (les partícules en suspensió PM10 i/o el gas diòxid de nitrogen NO2) registrats en més d’una estació de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya superen els valors límit establerts i les previsions no indiquen millora. La Generalitat, en tal situació, declara la situació d’Episodi de contaminació atmosfèrica, com a mesura de protecció de la salut i l’entorn. Consultar les mesures que s’apliquen.

6/12

Quins vehicles no poden circular en episodi de contaminació?

En dies d'episodi de contaminació amb restricció de circulació no poden circular dins la Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona els turismes sense distintiu ambiental de la DGT (gasolina anteriors a Euro 3 matriculats abans del gener de l’any 2000, i dièsels anteriors a Euro 4 matriculats abans de gener del 2006), les furgonetes anteriors a Euro 1 (matriculades abans de l’1 d’octubre de 1994) i les motos, ciclomotors i quadricicles sense distintiu ambiental de la DGT (anteriors a Euro 2, matriculats abans de 2003). Ampliar la informació.

7/12

Com puc contribuir a reduir la contaminació a Barcelona?

L’origen principal de la contaminació està en la circulació dels vehicles a motor. Per això és important adoptar col·lectivament hàbits que contribueixin a reduir les emissions de contaminants a l’aire que respirem. Mou-te en transport públic, en bici o a peu, preferentment. Si no tens altra opció, desplaça’t amb el cotxe menys contaminant possible o comparteix el trajecte amb altres usuaris. Ampliar la informació.

8/12

La restricció afecta als vehicles d’altres províncies i estrangers?

Si. Tots els vehicles que circulen dins la Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona estan sotmesos a les mateixes restriccions independentment d’on s’hagin matriculat, ja sigui en qualsevol província de l’Estat Espanyol o a l’estranger.

9/12

Com m’assabento que estem en episodi de contaminació?

A través dels canals d’informació i atenció al ciutadà de l’Ajuntament de Barcelona i dels canals de la Generalitat de Catalunya, de l’AMB i dels principals operadors de transport públic. En cas de restricció de la circulació s’alerta també als panells electrònics ubicats a les vies ràpides i a l’interior de la ciutat i a través de senyals de prohibició d’accés a l’interior de la Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona ubicades a les sortides de les Rondes de Barcelona. Inscriu-te aquí al servei gratuït d’alertes de la contaminació per correu electrònic

10/12

Com puc saber el distintiu ambiental del meu vehicle?

La Direcció General de Trànsit ha classificat els vehicles segons el seu comportament ambiental. Només els vehicles que compleixen uns requisits ambientals considerats mínims reben l'etiqueta de la DGT. Al web de la DGT pots comprovar el distintiu ambiental del teu vehicle.

11/12

Què és la T-Verda Metropolitana?

És un títol de transport que dona dret a tres anys de transport públic gratuït dins l'àmbit integrat metropolità (6 corones) a canvi de desballestar un vehicle de propietat considerat molt contaminant i no comprar-ne cap altre durant tres anys. Més informació.

12/12

Notícies

Zona de Baixes Emissions permanent a partir de l’1 de gener de 2020

15/03/2019 - 16:50 h

Contaminació. Una comissió de seguiment elaborarà l’ordenança municipal que regularà la circulació per l’àrea delimitada.

Desactivat l’episodi de contaminació per PM10

04/03/2019 - 10:55 h

Contaminació. Es desactiven les mesures temporals per reduir els alts nivells de contaminació.

Activat l’episodi de contaminació per PM10

28/02/2019 - 12:05 h

Contaminació. S’activen les mesures temporals per reduir els nivells alts de contaminació, com regar els carrers amb més intensitat i prohibir les activitats municipals que generin pols.

“Escola respira”: anar a classe de manera saludable

27/02/2019 - 17:23 h

Medi ambient i sostenibilitat. Revisar la qualitat de l’aire, incorporar plantes i horts als patis i adequar els entorns i camins escolars perquè siguin més amables són algunes de les noves mesures.

Mapa de la qualitat de l'aire a Barcelona

Llocs webs recomanats