Què és la Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona?

És una àrea protegida de més de 95 km2 per on no poden circular-hi els vehicles que no disposen del distintiu ambiental de la DGT. És una mesura per lluitar contra la contaminació de l’aire provinent dels vehicles a motor i per protegir així la salut de les persones.

Quan

Des de l’1 de gener de 2020.

Horaris

Feiners, de dilluns a divendres.

De 7.00 a 20.00 hores.

Sancions

Des del 15 de setembre de 2020.

 

Exempcions

Vehicles de persones amb mobilitat reduïda, serveis d'emergències i serveis essencials, i vehicles de persones amb malalties que els condicionen l’ús del transport públic.

Restriccions temporals per episodi d'NO2

Es cas d’episodi ambiental de contaminació per N02, i fins la seva desactivació, se suspèn l’atorgament d’autoritzacions diàries establertes, sempre que aquestes autoritzacions no hagin estat sol·licitades abans de la declaració de l’episodi.

Quina àrea inclou la Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona?

La Zona de baixes emissions Rondes Barcelona engloba els municipis de Barcelona (a excepció de la Zona Franca - Industrial i els barris de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes), l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i parts d'Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

Barcelona, ciutat activa pel clima

Barcelona impulsa accions per garantir la qualitat de l’aire i la lluita contra el canvi climàtic. La Zona de baixes emissions Rondes Barcelona és una mesura més per millorar la qualitat de l’aire que respirem, potenciant altres formes de moure’s per la ciutat que garanteixen una mobilitat segura, sostenible, equitativa i eficient. En l’actualitat, més de dues-centes ciutats europees tenen definides zones de protecció on s’apliquen mesures per preservar la salut de les persones.

Tens un vehicle amb matrícula estrangera?

Si tens matrícula estrangera i preveus circular per Barcelona t’has de registrar obligatòriament. Si el teu vehicle compleix els requisits equivalents als distintius ambientals de la DGT, obtindrà una autorització per circular lliurament. Si no el compleix, hauràs de sol·licitar autoritzacions diàries fins a un màxim de deu a l'any.

Calendari

Preguntes freqüents

Què és la ZBE?

Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona
1

Inclou les Rondes?

2

Quina senyal la identifica?

ZBE
3

Com es controla que els vehicles vetats no hi circulin?

Com puc saber el distintiu ambiental del meu vehicle
4

Llocs webs recomanats