×

Error message

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 676 of /var/www/apps/app0470/www/qualitataire/sites/default/settings.php).

Desactivat l’episodi de contaminació per PM10

Contaminació. Es desactiven les mesures temporals per reduir els alts nivells de contaminació.

La Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya ha desactivat aquest dilluns, 25 de 8 de març, l'episodi de contaminació per alts nivells de partícules PM10 a l'àrea de Barcelona.

La Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya ha desactivat aquest dilluns, 8 de març, l’episodi de contaminació per alts nivells de partícules PM10 a l’àrea de Barcelona.

La Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) va registrar, el dissabte 6 de març, a l’àrea de Barcelona un nivell de partícules en suspensió de menys de 10 micres (PM10) que sobrepassava el llindar d’alerta i es va activar l’episodi de contaminació.

Dispositiu municipal desactivat

En reduir-se els nivells contaminants en l’aire, l’Ajuntament de Barcelona ha desactivat aquest dilluns, 8 de març, la sèrie de mesures temporals previstes al protocol d’actuació per alts nivells de contaminació atmosfèrica mentre dura l’episodi. Aquestes mesures són les següents:

  • Reg de parcs i places no asfaltats.
  • Increment del reg dels carrers amb aigua freàtica.
  • Prohibició de l’ús de bufadors en tasques de neteja i a les zones verdes.
  • Prohibició de les activitats pulverulentes de les obres.

Què són i com s’originen les PM10

Les partícules en suspensió de menys de 10 micres són petites partícules sòlides o líquides que floten en l’aire. Fins a un 40% d’aquestes partícules les generen els motors, els pneumàtics i els frens dels vehicles. La resta prové de la pols de les obres i dels enderrocs i, eventualment, dels núvols de pols sahariana.