Els distintius ambientals de la DGT, disponibles a les oficines de correus

A partir de l’1 de desembre, els titulars de vehicles catalogats amb els distintius ambientals B (etiqueta groga), C (etiqueta verda), ECO (etiqueta verda i blava) i Zero emissions (etiqueta blava) poden adquirir les distincions ambientals a les oficines de Correus de Catalunya.

En concret, de l’1 fins al 15 de desembre els distintius estaran a la venda per un preu de 5 euros en 30 de les oficines de Correus de Catalunya.

I, a partir del 15 de desembre, els punts de venda s’ampliaran i les etiquetes es podran adquirir en 70 oficines de Correus de Catalunya i a les oficines principals de Correus de cada província.

Més accessibilitat

Amb aquesta nova mesura, es reforça l’accessibilitat als distintius de tots aquells propietaris titulars de vehicles que compleixen uns requisits ambientals considerats com a mínims.

La DGT ja ha enviat les etiquetes ambientals als domicilis d’aquests propietaris però, amb la venda de les etiquetes a Correus, s’afavoreix que les puguin adquirir els titulars que, per exemple, les hagin perdut.

Només els vehicles que no compleixen uns requisits ambientals considerats mínims no han rebut ni poden lluir cap etiqueta ambiental expedida per la DGT.

Opcional

La col·locació del distintiu no és obligatòria però facilita el control per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona en cas d’episodi de contaminació per NO2.

En tot cas, les administracions competents podran accedir en temps real al registre de vehicles de la DGT i conèixer immediatament la classificació ambiental i tipus d’etiqueta que correspon a cada vehicle.

Discriminació positiva

Les etiquetes ambientals de la DGT classifiquen el comportament ambiental dels vehicles.

El sistema de classificació del parc de vehicles de la DGT té com a objectiu discriminar positivament els vehicles més respectuosos amb el medi ambient i ser un instrument eficaç en les polítiques municipals, tant de restricció de trànsit en episodis d’alta contaminació, com de promoció de noves tecnologies a través de beneficis fiscals o relatius a la mobilitat i el medi ambient

Com saber si el meu vehicle té distintiu ambiental?

Al web de Qualitat de l’Aire pots comprovar el distintiu ambiental DGT del teu vehicle. Introdueix la matrícula per saber si t’afecten les restriccions en la mobilitat a la conurbació de Barcelona en el marc de la lluita contra la contaminació ambiental.

També pots consultar-ho al web de la DGT.