En marxa els primers aparcaments d'enllaç metropolitans

El servei Park & Ride disposa d'una reserva de places exclusives per als usuaris del servei P+R, amb la corresponent senyalització. Funciona mitjançant l'aplicació per a mòbils per activar el serveis i una màquina comprovadora per validar l'ús del transport públic. L'horari està lligat al dels trens de Rodalies i funciona de dilluns a divendres.

Aquesta setmana l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en funcionament els primers aparcaments d’enllaç metropolitans (P+R), amb els quals es vol facilitar la reducció de l’ús del vehicle privat a motor en els accessos mitjançant l’intercanvi modal i l’accés amb transport públic a Barcelona.

Castelldefels i Sant Joan Despí són els municipis escollits per instal·lar els dos primers aparcaments d’enllaç metropolitans, Park & Ride (P+R). Castelldefels compta amb un total de 100 places a l’aparcament mentre Sant Joan Despí en té 41, i en tots dos casos estan situats al costat de les estacions de Rodalies.

El servei P+R disposa d’una reserva de places exclusives per als usuaris del servei P+R, amb la corresponent senyalització. Funciona mitjançant l’aplicació per a mòbils per activar el serveis i una màquina comprovadora per validar l’ús del transport públic. L’horari està lligat al dels trens de Rodalies i funciona de dilluns a divendres.

Es preveu que aquest servei arribi properament a altres municipis metropolitans i que en un futur aprofiti les dades disponibles a través de la T-Mobilitat. En un estudi previ, l’AMB va localitzar 6.000 places d’aparcament al voltant de les estacions ferroviàries dins l’àmbit de gestió de l’AMB, de les quals està previst que se’n reservin 1.500 preferentment per a usuaris del transport públic.

L’ús del sistema P+R afavoreix la reducció de la contaminació atmosfèrica de la metròpolis, ja que fomenta l’ús del transport públic en els accessos a Barcelona.