Menys contaminació i menys soroll el Dia sense Cotxes

La pacificació de la cruïlla Tamarit-Borrell, al barri de Sant Antoni, ha reduït un 67% la contaminació ambiental i un 11% la contaminació acústica respecte a l'entorn obert al trànsit. La reducció de vehicles millora la qualitat de l'aire i això beneficia la salut de les persones.

Una unitat mòbil de control de la qualitat de l’aire ha recollit dades en diferents punts de la ciutat, abans i al llarg del Dia sense Cotxes, per quantificar l’impacte que té en l’espai públic la reducció del trànsit motoritzat.

A la Cruïlla per la Qualitat de l’Aire la contaminació atmosfèrica s’ha reduït un 17% respecte als dies previs i ha estat un 67% inferior respecte a la cruïlla entre la Gran Via i el carrer del Comte d’Urgell, zona propera oberta a la circulació. A més, la contaminació acústica també s’ha situat per sota, un 3%, amb relació als dies anteriors i un 11% en comparació amb la Gran Via – Urgell.

“El Dia sense cotxes és un mirall de com ha de ser la mobilitat a Barcelona. Reduir el vehicle privat és un imperatiu de salut pública”, ha remarcat la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal.

Actualment el vehicle privat ocupa el 60% de l’espai públic. Un dels objectius de la jornada és mostrar com seria la ciutat si recuperéssim els carrers per a les persones i s’hi prioritzés la mobilitat sostenible, pas imprescindible per reduir els nivells de contaminació. Aconseguir-ho evitaria la mort de 659 persones a la ciutat cada any.