Trobada sobre contaminació i salut

La trobada comptarà amb tres presentacions diferents, que analitzaran els efectes que té la contaminació sobre la salut, els reptes que es plantegen i les solucions que s'estan aplicant per millorar-ho, així com la importància de la col·laboració entre administracions per donar-hi resposta.

Aquest dijous 23 de novembre, a partir de les 14.00 hores i fins a les 16.00 hores, tindrà lloc una trobada sobre la qualitat de l’aire i la salut a la seu del Consorci de Salut i Social de Catalunya (avinguda Tibidabo, 21).

La trobada adoptarà el format de taula rodona i iniciarà amb la presentació “La contaminació atmosfèrica i els seus efectes en la salut”, a càrrec de Laia Font, del Servei de Qualitat i Intervenció Ambiental de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

La presentació analitzarà qüestions com quina és l’evidència dels efectes de la contaminació atmosfèrica sobre la salut de la població, si ens afecta a tots per igual, què diu l’Organització Mundial de la Salut o quina situació tenim a Barcelona, entre altres.

A continuació, Cristina Castells, directora d’Energia i Qualitat Ambiental de l’Ajuntament de Barcelona, introduirà el “Programa de treball contra la contaminació de l’aire”.

Castells explicarà el repte que per l’Ajuntament de Barcelona suposa posar en marxa les accions per millorar la qualitat de l’aire de la ciutat, com les zones d’intervenció ambiental especial amb restriccions pels vehicles més contaminants; noves maneres d’urbanitzar la ciutat on el vianant és el protagonista; i el pla de mobilitat, entre altres.

Finalment, David Casabona, cap de l’Oficina Tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona, en la seva xerrada “Suport de la Diputació als municipis per l’estudi i la millora de la qualitat de l’aire”, parlarà de com es col·labora amb els ajuntaments petits de la província.

També abordarà les relacions amb la xarxa de control de partícules, les unitats mòbils de control de la qualitat de l’aire i la realització d’estudis, i plans de millora. A més, farà un breu anàlisi dels resultats sobre els índexs de qualitat de l’aire d’aquestes intervencions.

Tot seguit es dedicarà  temps per debatre aquests aspectes amb el públic assistent.

La sessió, que és oberta a tot el públic interessat, requereix inscripció prèvia.