You are here

Activitat escolar 'Salut i alimentació a l'edat mitjana'

Error message

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/apps/app0397/www/recintefabraicoats/includes/file.phar.inc).

Acte suspès

Visita-taller adreçada a ESO.

A l´edat mitjana, els metges formats a les universitats consideraven que per preservar l´equilibri del cos i mantenir la salut era imprescindible la dieta, entesa en un sentit ampli. Tal com deia un aforisme recollit a Flos medicinae de l´Escola de Salern, «Si et falten metges, que siguin metges per a tu aquestes tres coses: ànim alegre, descans moderat i dieta». A partir del Regiment sanitari que Arnau de Vilanova va escriure per a Jaume II, espòs de la reina fundadora del monestir de Pedralbes, aprofundirem en el coneixement de dos aspectes concrets i fonamentals de la dietètica medieval: l´alimentació i el beure.

Us proposem una visita en la qual prestarem una atenció especial a la cuina, al refetor del monestir, al jardí medicinal medieval del claustre i a la infermeria, seguida d´un taller-demostració de cuina concebut per la Fundació Alícia en el qual, seguint els preceptes mèdics de l´època, prepararem algunes receptes medievals. Prepareu-vos per degustar una harmonia de sabors contraposats, dolços i espècies.

Horaris

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.
Adreça:
Baixada del Monestir, 9
Districte:
Les Corts
Barri:
Pedralbes
Població:
Barcelona

Notícies

Inauguració d'exposicions a la Fabra i Coats!

01/06/2022

Arriba juny amb noves mostres d'art: 'Trencar una nou' de Lúa Coderch i 'Robert F. Kennedy Funeral Train - The People's View' de Rein Jelle Terpstra.

Els artistes de Neo Fabrik, a l'Espai Josep Bota

06/05/2022

Una dotzena d'artistes es donen cita en aquest espai expositiu del Recinte Fabra i Coats, fins al 15 de maig.

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.