You are here

Curs Virtual de Periodisme i Comunicació Intercultural #ComuniCanvi IV – Racismes Mediàtics Post-Covid

L´objectiu de l´edició d´enguany és analitzar, des de la comunicació i els mitjans, l´auge de discursos i relats racistes que en el marc de la crisi de la Covid-19 s´han agreujat contra col·lectius històricament estigmatitzats, i com aquests discursos s´han normalitzat. Aquest curs està adreçat a estudiants de periodisme, periodistes, comunicadors/es socials, tècnics/ques de comunicació i persones que vulguin ampliar el seu coneixement sobre el tractament de la diversitat cultural als mitjans de comunicació.

Programa:

Sessió 1: Imaginaris racistes a través de la imatge, amb Aldemar Matias, Heidi Ramírez del col·lectiu New voices New futures. Dimarts 26 de gener, de 17 h a 19 h.

Sessió 2: Antigitanisme als mitjans de comunicació, amb Pedro Casermeiro de Rromane Siklǒvne. Dijous 4 de febrer, de 17 h a 19 h.

Sessió 3: Anàlisi de la Covid-19 com a agreujant del racisme contra comunitats asiàtiques i asiàtics descendents, amb Paloma Chen, periodista, de la Red de Diáspora China. Dijous 11 de febrer, de 17 h a 19 h.

Sessió 4: El discurs dels mitjans de comunicació cap a les comunitats racialitzades, amb Xavier Giró de l´Observatori de la Cobertura de Conflictes. Dijous 18 de febrer, de 17 h a 19 h.

Sessió 5: La construcció històrica de la islamofòbia i la representació en els mitjans de comunicació, amb Salma Amzian. Dijous 25 de febrer, de 17 h a 19 h.

Horaris

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.
Codi postal:
None
Població:
Barcelona

Notícies

Festival Sâlmon Cicle 21-22

16/02/2021

El Festival d’Arts Vives Sâlmon s’inaugurarà el proper 17 de febrer a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació

Estrena del Festival Sâlmon a la Fabra i Coats

15/02/2021

Cultura. El certàmen s’inaugurarà el 17 de febrer a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, amb un esdeveniment únic , 'La Pantalla Pròdiga', en el que cinc artistes experimentaran conjuntament al voltant...

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.