You are here

Espectacle “Cuerpos celestes”, a càrrec d'AzkonaToloza

Tercera peça del projecte de ciència-ficció documental Falla , que es pregunta si els relats de ciència-ficció i ficció que hem consumit condicionen la nostra imatge del que ha de venir i si el futur serà, com el nostre passat, colonial.

Han explorat en els seus espectacles les empremtes del colonialisme i del capitalisme salvatge en països i paisatges diversos i de maneres diferents. Ara, però, el col·lectiu escènic format per Laida Azkona Goñi i Txalo Toloza-Fernández ha decidit parlar-nos sobre aquest univers geològic que ens acull i ens dona forma com a éssers humans. Ho fan amb la sèrie Falla , de la qual han presentat fins ara Canto mineral , on la companyia donava veu als elements minerals i geològics del nostre planeta, i Concierto geológico , un viatge sonor pel món mineral i líquid de la mà de Rodrigo Rammsy. A Cuerpos celestes , tercer lliurament de la sèrie, es pregunten pel futur i, ja que han analitzat amb detall el passat colonial, es pregunten si el futur ho serà també o si hi ha alguna possibilitat alternativa. Aquest futur, que potser imaginem d’una manera determinada a causa de les ficcions que hem llegit i les pel·lícules que hem vist, es fa especialment difícil d’albirar en un món en plena crisi climàtica. En aquest context, AzkonaToloza es fixen en una tendència creixent: una mineria aeroespacial que busca recursos fora del planeta. Colonitzarem aviat l’espai a la recerca d’aquests minerals? Deixarem a les empreses privades aquesta tasca o serem capaços d’imaginar un futur alternatiu que eviti el descobriment i la colonització de nous territoris?

Són les preguntes que es fan dos artistes que treballen des de Barcelona, però que tenen les arrels entre el mar Mediterrani, els Pirineus i el desert d’Atacama. Creen projectes d’arts vives que exploren les possibilitats de la poesia i l’antropologia visual, la videocreació de baixa fidelitat, la performance i el moviment. Les creacions que han signat en els darrers anys constitueixen obres documentals que aborden la relectura de la història oficial i fan paleses les conseqüències de la colonització. Còmplices del Grec Festival de Barcelona, hi han presentat espectacles com Teatro Amazonas (2020) o La col·lecció: petita caixa d’eines (2021).

Una coproducció d’AzkonaToloza, Théâtre Garonne - Scène Européene (Tolosa de Llenguadoc) i el Grec 2024 Festival de Barcelona.

Amb el suport del Departament de Cultura i de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya, beques Barcelona CREA 2023 de l’Ajuntament de Barcelona, i el Centro de Cultura Contemporánea Condeduque de Madrid.

Amb el suport del Centre de Creació d'Arts Escèniques - El Canal de Salt.

Amb la col·laboració del programa Innova, promogut per la Fundació Caja Navarra i la Fundació “la Caixa”. 

El projecte ha fet residències a Azala Espazioa, L’Animal a l’esquena, Théâtre Garonne, Centro de Cultura Contemporánea Condeduque de Madrid, Fundació Brossa, El Canal - Centre d’Arts Escèniques de Salt, Teatre L’Ateneu de Celrà i Nau Ivanow.

Creació: AzkonaToloza

Direcció i posada en escena: Laida Azkona Goñi, Txalo Toloza-Fernández

Dramatúrgia: AzkonaToloza amb la col·laboració de Raquel Cors Munt

Assistent de direcció: Raquel Cors Munt

Col·laboració en la recerca documental: Leonardo Gamboa

Disseny de l’escenografia: Xesca Salvà

Disseny del so i banda sonora original: Rodrigo Rammsy

Disseny de la il·luminació: Ana Rovira

Disseny espacial: Xesca Salvà i AzkonaToloza

Disseny audiovisual: Raquel Cors Munt i MiPrimerDrop

Disseny de vestuari: Jorge Dutor

Cap tècnic: José Pablo Parra

Producció executiva: Helena Febrés Fraylich

Relator: Ivan Gil Delgado

Horaris

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - Teatre CCCB

Adreça:
C Montalegre, 5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona

Notícies

No et perdis les activitats que formen part de l’exposició: Si plou així, que no escampi!

11/04/2024

El diumenge 28 d’abril i el dijous 9 de maig hi haurà dues visites comentades que formen part de l’exposició: Si plou així, que no escampi! Serà una oportunitat per descobrir més sobre aquesta mostra col·laborativa.

Nova programació del Recinte Fabra i Coats

02/04/2024

Programació d'abril a juliol Ja podeu trobar tota la informació de les activitats que es duran a terme aquesta primavera, al Recinte @FabraiCoats

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.