You are here

Exposició 'La biblioteca infinita' de Haris Epaminonda i Daniel Gustav Cramer


Informació reobertura 9 de juny
Les visites es faran de forma lliure i individual, a través d´un recorregut degudament indicat a l´entrada

L´aforament màxim permès a cada sala serà de 16 persones i s´anul·len les visites guiades del cap de setmana

Es descarta la visita a l´obra-esdeveniment de la planta 3a, ja que comportava una interacció amb el visitant i no es podrien respectar les mesures de prevenció de l´actual situació.Sinopsi
La biblioteca infinita és una col·laboració en procés que el 2007 van iniciar Haris Epaminonda i Daniel Gustav Cramer, artistes establerts a Berlín. Es tracta d´un arxiu de llibres en constant creixement, creat a base de recombinar pàgines d´una o més publicacions trobades i datades entre 1890 i els anys vuitanta. Cada llibre es descompon, modifica i reestructura en volums nous i únics. Les imatges i les pàgines passen per un lapse no operatiu fins que es reuneixen per formar un altre conjunt. El concepte de cada nou volum es desenvolupa gradualment a partir del contingut del llibre original i de les associacions que es generen en el procés de creació. Mitjançant paràmetres empírics, conceptuals o poètics, la «biblioteca infinita» de Haris Epaminonda i Daniel Gustav Cramer planteja la plasticitat dels llibres impresos com una forma d´art i les innombrables possibilitats d´apropiar-nos d´aquest material a base de reciclar, encavalcar, juxtaposar, remesclar, fusionar o alterar, fins al punt que l´original deixi d´existir i modifiquem sens dubte la nostra manera de veure´l.

Els artistes, que s´han inspirat en l´obra de Jorge Luis Borges, concretament en el conte La biblioteca de Babel, conceben la biblioteca com un espai per a totes les adaptacions i combinacions possibles, una metàfora de l´univers i de la humanitat en la seva recerca incansable de coneixement. Fins i tot es pot arribar a considerar el projecte com una analogia de l´evolució de les espècies, de múltiples finals i començaments, mitjançant la reproducció i els encavalcaments d´orígens, cultures i identitats. L´ús selectiu i la descontextualització d´un contingut i un coneixement existents també són un reflex de les tendències actuals.

Horaris

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Fabra i Coats Centre d'Art Contemporani

Adreça:
C Sant Adrià, 20
Districte:
Sant Andreu
Barri:
Sant Andreu
Codi postal:
08030
Població:
Barcelona

Notícies

L'Altre Festival 2020

16/07/2020

L’Altre Festival és un esdeveniment cultural internacional que promou la col·laboració entre dos sectors: les Arts Escèniques i la Salut Mental.

#FABRAESTIU2020#EDICIÓESPECIAL: Els primers resultats del Taller de Taller Mindcraft, Fabra i Coats i Sol i Ombra

10/07/2020

Durant el taller s'han intervingut 5 localitzacions diferents del Recinte de Fabra i Coats

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.