You are here

Museu de l'Art Prohibit

La col·lecció del Museu de l’Art Prohibit, situat a la Casa Garriga Nogués, reuneix més de 200 obres que han estat censurades, prohibides o denunciades per motius polítics, socials o religiosos. Entre les peces que formen part de la col·lecció hi ha pintures, escultures, gravats, fotografies, instal·lacions i obres audiovisuals que formen una mostra àmplia de casos que sovint han transcendit als mitjans i a les xarxes socials, creades en bona part durant la segona meitat del segle XX i durant el segle XXI.

La col·lecció inclou obres d’artistes de prestigi internacional, com Ai Weiwei, Robert Mapplethorpe o Tania Bruguera. També compta amb peces icòniques de la història de l’art contemporani, com La civilització occidental i cristiana de León Ferrari o el Piss Christ d’ Andrés Serrano, associades durant molt de temps a debats aferrissats. Altres noms com Pablo Picasso, Francisco de Goya i Gustav Klimt tampoc van quedar exempts de la censura i formen part d’aquesta singular col·lecció. Tot plegat, les nombroses obres que integren la col·lecció tracen un arc temporal que va des del període de la Il·lustració fins a les societats neoliberals del nostre present, del segle XVIII al segle XXI..

El periodista i empresari Tatxo Benet (Lleida, 1957) va començar a iniciar aquesta col·lecció, que té una missió específica i única al món, amb l’obra Presos polítics a l’Espanya contemporània de Santiago Sierra. L'obra va ser retirada d’ARCO el 2018, i actualment es troba cedida al Museu de Lleida, on es troba exposada. Des d’aleshores, Tatxo Benet ha continuat ampliant la col·lecció i l'ha consolidada per fer-la accessible als visitants. Soci fundador del grup audiovisual Mediapro, Tatxo Benet també és impulsor de diversos projectes culturals com ara la llibreria Ona, de Pau Claris, o el grup editorial Suma Llibres.

Titularitat:
Centre privat

Horaris

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.
Adreça:
Carrer de la Diputació, 250
Districte:
Eixample
Barri:
la Dreta de l'Eixample
Població:
Barcelona

Notícies

Jornada contra les violències masclistes al Recinte Fabra i Coats

27/09/2024

Feminismes i dona. La cloenda anirà a càrrec de la regidora del Districte de Sant Andreu, Marta Villanueva.

FESTA DE LA TARDOR

26/09/2024

El pròxim 28 de setembre celebrem la festa de la tardor

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.