You are here

5 claus per a conèixer el Festival Mixtur

La desena edició del festival de creació sonora se celebrarà del 30 de setembre al 10 d’octubre a diversos espais de la ciutat.

Després de deu edicions, el Mixtur s’ha consolidat com un festival de referència del sector de la nova creació sonora a Catalunya.

La desena edició del festival de creació sonora “Mixtur” se celebrarà del 30 de setembre al 10 d’octubre de 2021. Mixtur celebra una dècada de vida en diversos espais de la ciutat de Barcelona, entre ells, la Fàbrica de Creació del Recinte Fabra i Coats. Aquí et portem les 5 claus per a conèixer el festival:

1 – Mixtur és… pedagògic

El Mixtur s’ha convertit al llarg dels anys en molt més que un festival. La important vessant pedagògica pren forma en els Tallers (composició, interpretació i improvisació), les masterclass i les activitats per a infants, totes elles amb docents i artistes de prestigi internacional.

 

2 – Mixtur és… professional

El Mixtur és un punt de trobada imprescindible per als i les professionals de la nova creació sonora, als quals ofereix un espai de reflexió, intercanvi i coneixement en les seves conferències i taules rodones.

En les conferències, destacats artistes presenten el seu univers creatiu, mentre que les taules rodones, i sota el guiatge de professionals del sector, aborden temàtiques més generals dins l’àmbit de la nova creació sonora.

 

3 – Mixtur és… professionalitzador

A través de la #ConvocatòriaMixtur, en la qual se seleccionen artistes, obres i compositors/es que reben un encàrrec, el Festival contribueix al desenvolupament professional d’aquells músics que es troben a l’inici de la seva carrera.
A més a més, els i les participants dels Tallers de Composició, Interpretació i Improvisació participen en els concerts del festival, fet que contribueix a ampliar la seva experiència professional.

 

4 – Mixtur és… promotor de la nova creació

Tenim un fort compromís amb les noves vies de creació, per això un dels objectius del festival és la promoció de la nova creació a través d’encàrrecs tant a artistes reconeguts com a joves compositores i compositors novells.

Al llarg d’aquestes deu edicions el Mixtur ha realitzat 52 encàrrecs d’obres que han estat estrenades per conjunts i solistes de primer nivell.

 

5 – Mixtur és… un festival de referència

Després de deu edicions, el Mixtur s’ha consolidat com un festival de referència del sector de la nova creació sonora a Catalunya i a la resta de l’estat espanyol, així com un dels festivals més destacats del sector a nivell europeu.

Notícies

36a. Exposició d'Orquídies Exòtiques

30/05/2023

Us recordem la nostra EXPOSICIÓ D'ORQUÍDIES EXÒTIQUES, que tindrà lloc el proper cap de setmana (3 i 4 de juny) a l'ESPAI JOSEP BOTA (Recinte Fabra i Coats)

Canvis de col·legis electorals a Sant Andreu

23/05/2023

Ajuntament. Sant Andreu és el territori amb més canvis per aquestes municipal 2023.

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.