You are here

6a edició del Festival Cara B

Cultura. Després dels repetits èxits de les passades edicions, el Cara·B, el festival de cultura musical independent i urbana de Barcelona, torna els dies 14 i 15 de febrer a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació.

Després dels repetits èxits de les passades edicions, el Cara·B, el festival de cultura musical independent i urbana de Barcelona, torna els dies 14 i 15 de febrer a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació. Un any més, el festival continua apostant per pujar a l’escenari als artistes del futur, sense distingir entre gèneres musicals ni escenes de gènere, i enarbolant la seva reconeixible fórmula de dualitat entre el pop, el rock, l’electrònica i la música urbana d’avui.

En els seus sis anys d’existència, el festival s’ha consolidat com un referent en les diferents escenes i el principal aparador de les tendències musicals i els sons alternatius més potents i candents a través d’una cuidada selecció de propostes, incloent enguany alguns dels noms més destacats de l’escena alternativa. Així, el divendres 14 pujaran a l’escenari Locoplaya, Ca7riel & Paco Amoroso, Fanso, Soto Asa, Deva, Erik Urano i Aleesha. I el dissabte 15 serà el torn de Los Punsetes, Él Mató a un Policía Motorizado, Pony Bravo, Derby Motoreta’s Burrito Kachimba, Cariño, Luna Ki i ORTIGA.

Divendres 14

Locoplaya. Grup de rap canari que neix amb l’essència de l’estiu i fan música per vacil·lar. Des del 2014 no han parat de fer música amb una actitud i estètica molt pròpia, molt illenca. Una actitud que es reflecteix en les seves cançons passotes i desenfadades.

Ca7riel & Paco Amoroso. Dos rapers argentins que han esdevingut dues de les promeses portenyes del gènere, amb un so propi que evoca una amalgama d’estils tan aclaparadora com deliciosa.

Fanso (Cráneo & Lasser). Col·lectiu format pels rapers Lasser i Cráneo, els beatmakers Made in M i Juan Ríos i el productor Sr. Guayaba. So lo-fi i visuals àcids per a propulsar als oients cap a un viatge lisèrgic.

Soto Asa. Una de les noves veus mare de la nostra escena. Univers de neó i kenjis, lletres lisèrgiques i un abordatge personalíssim del reggaetón o el rai.

Deva. D’arrels anglo-caribenyes, Deva s’ha convertit en una de les dones líders de l’escena urbana actual. Nascuda a Youtube fa poc més d’un any, el 2020 se li presenta com una gran oportunitat en la qual explotar presentant el seu primer àlbum, Para pecar y besarse.

Erik Urano. Referent absolut del rap underground en castellà, Erik Urano és fonamental a l’hora d’entendre la nova música urbana actual. Ara presenta Vantablack / Molecular, una nova etapa en la que ofereix el seu homenatge particular a Akira, el manga de Katsuhiro Otomo.

Aleesha. La Rihanna espanyola, segons la premsa generalista, és fruit d’un mix cultural explosiu entre Indonèsia, Papua Nova Guinea i Gran Bretanya, barrejant sons r’n’b, pop i vibes de l’Atlanta més OG per a crear un estil molt versàtil i personal.

Dissabte 15

Los Punsetes. El grup torna després de quatre anys al Cara·B per presentar Aniquilación, el seu sisè àlbum d’estudi que aglutina totes les seves facetes mostrades fins ara: el punch dels seus hits, el noise, la instrumentació, els moments més ambient i hardcore, etc.

Él mató a un Policía Motorizado. Una de les bandes més representatives de la nova onada de grups independents alternatius del nou segle a Argentina i Llatinoamèrica. La seva música segueix els dictats de l’indie-rock nord-americà de finals dels noranta i principis dels 2000, sumant a la distorsió i pulsió punk-rockera unes lletres mantra, minimalistes i plenes d’imatges que beuen tant de la sèrie B com del sentiments personals i universals més purs.

Pony Bravo. Un dels referents de la música independent nacional. Després d’un llarg període en el qual els seus integrants han participat com a productors i creadors en altres projectes, llencen al 2019 el seu esperat quart disc Guru, on la banda aprofundeix en els sons influenciats pel kraut-rock o el dub, estenent cap a subgèneres on es creuen èpoques i enfocaments pròxims a l’electrònica, l’exòtica o la new wave dels vuitanta.

Derby Motoreta’s Burrito Kachimba. Sextet sevillà recentment sortit d’una de les pedreres de rock més prolífiques dels últims anys. L’ADN del grup es compon de dos gens predominants. Un, el component kinki tan propi del rock andalús que els precedeix; l’altre, el psicodèlic a base de fuzz.

Cariño. Amb tan sols un grapat de cançons en el seu haver ja han passejat el seu xou a l’ample i llarg de la geografia ibèrica i s’han convertit en un grup de referència en l’actual escena pop independent. Les seves cançons són himnes atemporals per a corejar abraçats i ballant.

Luna Ki. Nom del projecte musical de Luna Górriz. Amb una carrera de tan sols uns mesos, s’està posicionant com un dels valors de futur de la nova música pop urbana a Espanya. El seu estil únic, amb una gran varietat de referents, barreja gèneres tan dispars com el trap o el k-pop.

ORTIGA. Una banda que es mou entre la música de revetlla, la cumbiatune, el metalcore, l’autotune diabòlic, la salsa i la música llatina de ball, el so MIDI, la música que sona en mercats ambulants i llocs de gofres i la capacitat innata per crear melodies que valen tant per a moure el bullarengue que per a fer pogo violent.

 

Notícies

La Fàbrica en obert + SEISMES

26/11/2020

SEISMES és un gran happening amb diverses accions artístiques dels artistes residents de la fàbrica.

DAU Barcelona 9é Festival del Joc

11/11/2020

El Festival Dau Barcelona, que s’havia de celebrar presencialment el cap de setmana del 14 i 15 de novembre, ha adaptat els seus continguts al format virtual per ajustar-se a les mesures imposades per la situació...

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.