You are here

Arriba la vuitena edició del Festival Talent

Una trentena de propostes de joves músics es presentaran a diferents espais de la província de Barcelona.

Torna la cita anual pels amants de la música en directe que podran descobrir una trentena de noves propostes artístiques: el Festival Talent. Del 3 al 23 de setembre s’exhibiran diferents propostes heterogènies i originals de nous talents sorgits de les aules del Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals (ESEM).

Amb aquesta iniciativa es pretén apostar per la creació emergent i donar impuls, a través de la difusiói la promoció, a les noves generacions musicals de joves músics que representen el present i el futurde l’escena del jazz, el flamenco i les músiques populars modernes. A causa de la situació d’emergència sanitària, el Festival Talent no es va poder celebrar durant el mes de juny, tal com s’havia fet des de la seva creació el 2014. La contrapartida, però, és que enguany el nombre de concerts que es presentaran serà el doble de l’habitual, amb quasi una trentena de projectes que oferiran una àmplia varietat de propostes musicals, totes elles de creació pròpia.

Una altra de les novetats d’aquest 2020 és que el Talent, històricament celebrat només a la ciutat de Barcelona, s’obre a diferents poblacions de la demarcació de Barcelona. Així, a més dels espais andreuencs Taller de Músics, el Casal de Barri Can Portabella i l’Ateneu L’Harmonia, també seran escenari del festival l’espai Calabria 66, el cicle L’Istiu de Sant Sadurní d’Anoia, el Teatre Principal d’Arenys de Mar, la Nova Jazz Cava de Terrassa i la sala Voilà! de Manresa. Aquesta ampliació de territori es deu a la voluntat de dinamitzar altres zones del territori amb menys oferta musical i així enfortir la creació de nous públics.

El gruix de concerts arrencarà el 3 de setembre al Taller de Músics 24 amb Valentín Rodríguez i elseu projecte T(V)io – New standards, on homenatjarà aquest format que ha ajudat, i encara ho fa, a difondre el jazz. També acollirà a Lídia Garcia amb Quinteto hachero, una proposta de viatge a través del mestissatge afro-natiu americà, en format quintet.

El Casal de Barri Can Portabella de Barcelona serà l’escenari de tres propostes més el divendres 4 de setembre. Per una banda, es presentarà Música interactiva i adaptativa als videojocs de Nico Roses, que planteja el rol que juga la música en els videojocs. Per l’altra, Ona Galo presentarà La partitura gràfica, un treball que aborda una nova manera d’anotació del llenguatge musical.

Dimarts 15 de setembre l’Ateneu L’Harmonia del barri de Sant Andreu de Barcelona acollirà Pau
Cardona i el seu Café Olé feat. Javier Alonso, un trio de baix, bateria i teclat, on el baix farà la funció d’instrument melòdic. També s’hi podrà veure a Gerard Cassola i les seves composicions originals influenciades per la música del llegendari grup Pegasus, que porten per títol Kitsune. Finalment, Pau Gómez presentarà ASH, un power trio instrumental que mostrarà els trets diferencials d’aquest tipus de formació. Dimecres 16 de setembre, Lluís Pons i el seu projecte Lluís Pons Quintet continuaran a l’Ateneu L’Harmonia amb un repertori de temes propis d’estil funk. Després hi actuarà Bernat Farran, amb un recorregut per la història de l’estil ska-reggae, tal com indica el nom del projecte, Evolució de l’ska- reggae. Tancarà el dia Joan González amb una altra proposta de funk, L’efecte funk. A la cerca del Groove, una anàlisi que pretén posar de manifest la naturalesa de la música funk demostrant que no existeix un “estil pur”.

Notícies

Preinscripció curs 2024-2025 de l'EMM Sant Andreu - Mestre Pich Santasusana

21/03/2024

Dissabte 13 d'abril de 2024, a partir de les 11 del matí, sessió informativa, concerts i activitats musicals al recinte Fabra i Coats, plaça de la Xemeneia i Institut Martí i Pous

Informació d'entitats del Recinte Fabra i Coats

15/03/2024

Ja podeu consultar el nostre desplegable, amb tota la informació de les entitats que li donen vida al Recinte de Fabra i Coats.

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.