You are here

Arriba una nova etapa al Centre d'Art Contemporani de Barcelona

Cultura. El nou projecte arrencarà el dissabte 15 de febrer. Vol ser una declaració d’intencions a través de tres eixos principals d’interès: la producció pròpia, la creació local i internacional, i la relació entre art i comunitat educativa i social.

El nou projecte arrencarà el dissabte 15 de febrer. Vol ser una declaració d’intencions a través de tres eixos principals d’interès: la producció pròpia, la creació local i internacional, i la relació entre art i comunitat educativa i social.

Per celebrar-ho, es posarà una primera pedra simbòlica que servirà de tret de sortida de les noves exposicions del Centre d’Art. Aquesta primera pedra ve de lluny. Tota capital cultural té el seu centre d’art, i Barcelona el tenia al final de la Rambla fins que el 2008 es replanteja el Centre d’Art Santa Mònica i es reubica la seva activitat al Canòdrom de la Meridiana, que el 2010 inaugura la que seria la seva primera i última exposició. Anys més tard se li assigna aquesta missió a la Fabra i Coats, que obre les seves portes el 2013 amb una programació de comissariats a curt termini i sense direcció, fins que al maig de 2019 guanya un concurs públic per cinc anys Joana Hurtado, l’actual directora.

Així, l’acció de la primera pedra començarà a les 10:30h al Canòdrom – Parc de Recerca Creativa (carrer Concepció Arenal, 165), i consistirà en una rua en la qual diversos alumnes dels centres educatius Martí Pous i La Sagrera, del Districte de Sant Andreu, transportaran de forma metafòrica aquesta primera pedra fins a la Fabra i Coats. A partir de les 12h, començarà la inauguració oficial, amb els corresponents parlaments i obertura de portes a les exposicions, que us donarem a conèixer properament. Estigueu atents a la pàgina web del Centre d’Art i a les seves xarxes socials.

Notícies

La Fàbrica en obert + SEISMES

26/11/2020

SEISMES és un gran happening amb diverses accions artístiques dels artistes residents de la fàbrica.

DAU Barcelona 9é Festival del Joc

11/11/2020

El Festival Dau Barcelona, que s’havia de celebrar presencialment el cap de setmana del 14 i 15 de novembre, ha adaptat els seus continguts al format virtual per ajustar-se a les mesures imposades per la situació...

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.