You are here

El present és feminista a Sant Andreu

Societat. Tot un seguit de propostes a tots els centres cívics, casals de barri i casals de la gent gran per reivindicar un present feminista i carregat de lluita contra la xacra del masclisme.

El cicle d'activitats que organitzen serveis, equipaments i el propi Districte de Sant Andreu ens convida a un novembre de reflexió i lluita contra les violències masclistes.

El cicle d’activitats que organitzen serveis, equipaments i el propi Districte de Sant Andreu ens convida a un novembre de reflexió i lluita contra les violències masclistes.

Al llarg d’aquest mes podreu assistir a xerrades, teatre fòrums, projeccions, recitals… Tot un seguit de propostes a tots els centres cívics, casals de barri i casals de la gent gran per reivindicar un present feminista i carregat de lluita contra la xacra del masclisme.

La lluita contra el masclisme i les violències masclistes ens retroba aquest novembre als barris del nostre districte de la mà de la programació plantejada de cara al 25N. La commemoració del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones ha de suposar un referent i un continu de la lluita feminista que treballem des de les institucions, les entitats i el conjunt de la societat.

Amb un veïnat cada vegada més mobilitzat pels drets socials ens endinsem en l’agenda d’enguany amb unes propostes que aprofundeixen en la interseccionalitat com a model de transformació. Perquè la lluita contra les violències masclistes afecta les dones de forma diferent segons les diverses realitats que viuen: dones migrades, dones racialitzades, dones amb diversitat funcional, dones en situació de precarietat laboral, dones LGTBI no pateixen les violències masclistes ni de la mateixa manera ni amb la mateixa intensitat, i el seu abordatge ha de tindre-ho en compte.

La riquesa cultural i la diversitat en l’anàlisi de totes les formes de violència ens han de permetre afrontar la lluita des d’una perspectiva múltiple i integral. Per això la programació d’aquest 25N ens porta a compartir moments de crítica, apoderament i xarxa amb tothom dels barris.

Us convido a continuar sortint al carrer per defensar el feminisme, el dret a viure la diversitat en igualtat de drets i per clamar contra una violència masclista que lluny de tractar-se de casos aïllats es troba a la base mateixa de la societat patriarcal que vivim. Només amb el treball conjunt i constant de tothom podrem transformar la realitat actual per consolidar una societat lliure de pors, violències i discriminacions.

Notícies

El Rei Carnestoltes arriba a Sant Andreu de Palomar envoltat de gresca

21/02/2020

Cultura. A la rua de Sant Andreu hi haurà dos espais reservats per persones amb mobilitat reduïda. Un estarà situat en un punt del recorregut, a la plaça de la Pomera. A més hi haurà una reserva la Plaça...

Les exposicions que inauguren el Centre d'Art Contemporani de Barcelona

17/02/2020

Cultura. El passat dissabte 15 de febrer es va posar una primera pedra simbòlica que va servir de tret de sortida de les noves exposicions del Centre d’Art Contemporani de Barcelona.

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.