You are here

El programa de LiteralBCN 2021 arriba carregat d'activitats

Cultura. Us expliquem les més destacades en aquesta notícia, en què també podeu descarregar el programa d'activitats complet.

Us expliquem les més destacades en aquesta notícia, en què també podeu descarregar el programa d'activitats complet.

A 150 anys de la Comuna de París: memòria, llegat i pervivència.

Dissabte 22 de maig – 12.30 h. Fàbrica de Creació.

Amb Miguel Urbán i Montserrat Galcerán, coordinador i coautora de ¡Viva la Comuna! (Bellaterra), Maria Colera, traductora.

La Comuna de París fou el primer intent d’establir un model socialista i democràtic. El 18 de març de 1871 i enmig de la guerra que va enfrontar França amb Prússia, el poble de París prenia el controlde la ciutat, n’organitzava la defensa i instaurava un sistema basat en uns principis d’emancipació que enfonsaven les seves arrels en el republicanisme secular. En el 150è aniversari, reivindiquem aquest esdeveniment que marca un abans i un després en les lluites per l’emancipació.

Construir ciutats feministes.

Dissabte 22 de maig – 19.00 h. Fàbrica de Creació.

Vivim a la ciutat dels homes. Els nostres espais públics no estan dissenyats per a cossos
femenins. Com seria una metròpoli per a dones treballadores? Gemma Tomàs conversarà amb Leslie Kern, que a través del seu llibre Ciudad feminista (Bellaterra Edicions) ens convida a
desmantellar el que donem per fet sobre les ciutats i de preguntar-nos com podem construir
juntes ciutats més justes, sostenibles i favorables a les dones. La conversa estarà conduïda per l’arquitecta feminista Gemma Tomàs.

Posem la vida al centre. Ingrid Guardiola conversa amb Yayo Herrero.

Diumenge 23 de maig – 12.30 h. Fàbrica de Creació.

Yayo Herrero, una de les investigadores més influents en l’àmbit ecofeminista i ecosocialista a
nivell europeu i coautora del llibre Per què les dones salvaran el planeta (Raig Verd), conversa amb la investigadora cultural, Ingrid Guardiola, coautora de Fils. Cartes sobre el confinament, la vigilància i l’anormalitat (Arcàdia). La gestió de la pandèmia amenaça en deixar un panorama desolador en l’àmbit econòmic, social, sanitari i de cures. Reunim dues de les veus més potents de les idees radicals actuals per avançar col·lectivament cap a una sortida feminista, ecologista, comunitària i que posi la vida al centre.

La dignitat o la mort. Raça, gènere i classe.

Diumenge 23 de maig – 19.00 h. Fàbrica de Creació.

Els francesos Norman Ajari, una de les veus més potents de la lluita antiracista francesa, membre de la junta executiva de la Fundació Frantz- Fanon i autor de Dignidad o muerte (Txalaparta) i Elsa Dorlin, filòsofa i autora d’Autodenfensa (Txalaparta) i La matriz de la raza (Txalaparta), abordaran en aquesta conversa la interseccionalitat l’antiracisme i la decolonialitat avui a Europa i el món occidental. Ho faran conduïts per la tècnica d’interculturalitat Ainhoa Nadia.

 

Notícies

Les millors activitats per viure la Diada de Sant Jordi en família

18/04/2024

Durant aquests dies hi haurà contacontes, passis de pel·lícules, tallers i un llarg etcètera d'activitats per gaudir de la cultura en família.

No et perdis les activitats que formen part de l’exposició: Si plou així, que no escampi!

11/04/2024

El diumenge 28 d’abril i el dijous 9 de maig hi haurà dues visites comentades que formen part de l’exposició: Si plou així, que no escampi! Serà una oportunitat per descobrir més sobre aquesta mostra col·laborativa.

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.