You are here

Estrena del Festival Sâlmon a la Fabra i Coats

Cultura. El certàmen s’inaugurarà el 17 de febrer a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, amb un esdeveniment únic , 'La Pantalla Pròdiga', en el que cinc artistes experimentaran conjuntament al voltant del format televisiu prenent les arts vives com a motor.

El Festival d’Arts Vives Sâlmon s’inaugurarà el proper 17 de febrer a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, amb un esdeveniment únic que mostrarà el resultat d’un intens laboratori creatiu que durarà dues setmanes, 'La Pantalla Pròdiga', en el que cinc artistes experimentaran conjuntament al voltant del format televisiu prenent les arts vives com a motor. Els artistes que conviuran a la Fabra son Raúl Alaejos, Carolina Campos, Félix Pérez-Hita i Marc Vives, amb la col·laboració dels autors del jingle del festival, Hidrogenesse.

L’espectacle es podrà presenciar en viu a les nostres sales polivalents, de 18.30 a 20.30 (compra d’entrades online), en directe per streaming a través de la web del festival, i en diferit a Betevé, el mateix dia a les 22.15h. Quedarà penjat a la web del canal per a visionats posteriors.

Segons expliquen els organitzadors, el projecte és “un laboratori prodigiós del caos incontrolable, un projecte calidoscòpic amb una única pista de sortida: experimentar sobre com es fa un programa de televisió. Així, des de les arts visuals, la performance, la coreografia, el vídeo, la televisió o la música, a partir de la barreja de disciplines o diverses maneres de crear i relacionar-se amb la creació, se’ns convoca com a públic a una pantalla en directe i diferida des d’on veure com es desplega un paisatge insospitat”.

Oficina tècnica a la Fabra i Coats

L’equip que forma l’oficina tècnica del Festival Sâlmon també s’instal·larà a la Fabra durant el festival, que un cop inaugurat es desplegarà per diferents espais de la ciutat.

Aquest Sâlmon neix impulsat per una nova estructura que preserva la seva essència. Es tracta d’un ecosistema format per espais que mantenen constant el pols per les arts vives a Barcelona: l’Antic Teatre, La Caldera, el Graner i La Poderosa, i per un equip d’artistes i generadores de contextos que porten dècades sacsejant l’escena: Sofia Asencio, Bea Fernández, Iñaki Álvarez i Ariadna Rodríguez, curadores que, amb la Dianelis Diéguez a la mediació, sostindran les edicions del 2021 i el 2022. Compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i el Mercat de les Flors.

Més informació sobre els artistes que participen al laboratori creatiu del Festival Salmôn, a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

RAÚL ALAEJOS
“Pels matins, amb Serrin.tv, faig dispositius físics i audiovisuals per buscar nous format en l’àmbit de l’art i de la comunicació, i per les tardes som Serrucho.org, una companyia de teatre sense actors. Per les nits, la resta.”

serrin.tv
serrucho.org

CAROLINA CAMPOS
“Vaig néixer al Brasil i visc a Barcelona. Treballo des de les arts escèniques, entre la creació i la investigació. M’interessen els encreuaments entre cinema i performance, presència i imatge. Curso el PEI del MACBA (2019/20) i des del 2012 col·laboro amb Re.AI (PT), en la investigació de la Composició en Temps Real.”

hotglue.me

FÉLIX PÉREZ-HITA
“Vaig estudiar Història de l’Art i de la Filosofia a la Universitat de Barcelona. Vaig formar part del consell de redacció de la revista Mania (de la Fac.de Filosofia UB) i he publicat a Archipiélago. El 2005, amb Andrés Hispano, vaig crear Soy Cámara (El programa del CCCB), des d’on he creat peces fins el 2020. El 2012, aquesta vegada conjuntament amb Arturo Bastón, vaig fundar les sessions videològiques de Hilomental. Soc assessor del festival Panoràmic de Granollers sobre cinema i fotografia i he format part de diferents projectes televisius. També he practicat la docència i exerceixo de crític cultural quan puc, en les institucions i publicacions que m’ho permeten.”

vudutv.tumblr.com

MARC VIVES
“De Barcelona del 78. Soc artista, entre la investigació, la docència, la producció i la gestió. Entre les visuals i les escèniques. Sempre que puc canto i nedo. M’enfronto a aquest treball des d’estratègies d’aprenentatge individual i col·lectiu amb la Laia Estruch, el Martín Vitaliti, el grup de performance FueraFuera, lxsqcorrenporahí o GRAF.cat.”

marcvives.eu

HIDROGENESSE
“Duo d’art-rock electrònic, compositors de cançons pop populistes, productors de mantres romàntic-sexuals, autors de cançons que omplen pistes situacionistes, intèrprets del gènere místic-còmic … Hidrogenesse són Carlos Ballesteros i Genís Segarra. Des de finals de segle passat, han gravat discos com “Así se baila el siglo XX”,”Eres PC/Eres Mac”, “Gimnàstica passiva”, “Animalitos”, “Un dígito binario dudoso” o “Roma”.”

austrohungaro.com/hidrogenesse

Notícies

Arriba el Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya

19/04/2021

Cultura i lleure. De l’11 al 15 de maig tindrà lloc a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats . El Festival neix de l’impuls de més de 20 organitzacions relacionades amb la creació com a eina de...

XII Edició del Festival MUTIS al Recinte Fabra i Coats

07/04/2021

Mutis aposta per grups desconeguts o autors inèdits, i en alguns casos fins i tot per agrupacions que mai no han fet teatre.

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.