You are here

#FABRAESTIU2020#EDICIÓESPECIAL: LA FÀBRICA PARTICIPA AL FABRAESTIU 2020 AMB EL TALLER “MINDCRAFT”

#FABRAESTIU2020#EDICIÓESPECIAL: LA FÀBRICA PARTICIPA AL FABRAESTIU 2020 AMB EL TALLER “MINDCRAFT”

El taller començarà amb un seguit de propostes per passejar i explorar el recinte de manera presencial i seguirà amb un debat inicial que versarà d’una forma amena i lúdica sobre conceptes com espai públic, espai privat, sostenibilitat, inclusivitat o urbanisme amb perspectiva de gènere, entre d’altres.

Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació és un dels equipaments que participen al FabraEstiu 2020, una proposta de jocs, tallers i activitats per a infants i joves organitzada per les entitats, serveis i projectes del Recinte Fabra i Coats. Històricament, el FabraEstiu es programava a la Plaça Can Fabra amb gran èxit de participació, però enguany, a causa de la situació excepcional per la crisi sanitària, la programació es desenvoluparà de forma virtual entre el 6 i el 14 de juliol.

La Fàbrica, doncs, hi participarà conjuntament amb L’Ordit i els nostres residents Arsgames amb el taller Mindcraft, Fabra i Coats i Sol i Ombra. Emprant el videojoc Minecraft com a dispositiu per potenciar processos de participació ciutadana i aprofitant les seves capacitats creatives, el taller consistirà en reproduir parts del recinte i realitzar intervencions per tal de generar propostes que puguin reimaginar l’espai en temps de pandèmia i que l’adaptin a les necessitats i interessos de les persones que l’habiten.

El taller començarà amb un seguit de propostes per passejar i explorar el recinte de manera presencial i seguirà amb un debat inicial que versarà d’una forma amena i lúdica sobre conceptes com espai públic, espai privat, sostenibilitat, inclusivitat o urbanisme amb perspectiva de gènere, entre d’altres. Tanmateix, es plantejaran les bases i la pertinença d’involucrar en els processos de construcció de l’espai als infants i joves com una part important de la ciutadania que es veu relegada habitualment dels processos de consulta.

L’activitat tindrà lloc en les següents dates i horaris:

7 i 8 de juliol, de 16 a 19h
13 i 14 de juliol, de 10 a 13h.

Edats: de 10 a 14 anys.

Requisits tècnics:

1) Preferiblement tenir accés a un ordinador (qui no disposi d’ordinador amb connexió a Internet podrà disposar d’un espai a la sala d’informàtica de l’Ateneu L’Harmonia, al mateix recinte de Fabra i Coats, els dies previstos per a la realització del taller).
2) Llicència del videojoc Minecraft (facilitada per l’organització).
3) Connexió a Internet.

Inscripció al taller en aquest enllaç.

Notícies

L'Altre Festival 2020

16/07/2020

L’Altre Festival és un esdeveniment cultural internacional que promou la col·laboració entre dos sectors: les Arts Escèniques i la Salut Mental.

#FABRAESTIU2020#EDICIÓESPECIAL: Els primers resultats del Taller de Taller Mindcraft, Fabra i Coats i Sol i Ombra

10/07/2020

Durant el taller s'han intervingut 5 localitzacions diferents del Recinte de Fabra i Coats

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.