You are here

#FABRAESTIU2020#EDICIÓESPECIAL: Tota la programació

Propostes d'activitats a càrrec d' Amics de la Fabra i Coats, ASEM Catalunya, Fundació Ecologia Emocional, Fabra i Coats Fàbrica de Creació, L'Ordit, Arsgames i Retromaniacs.

Aquest any és la 7éna edició del FABRAESTIU i  enguany per motiu a la situació excepcional que vivim per la crisi sanitària del Covid-19, la programació es desenvoluparà virtualment entre el 6 i el 14 de juliol a les xarxes del Recinte Fabra i Coats, amb una programació diària d’activitats.

PROGRAMACIÓ#FABRAESTIU2020

El FABRAESTIU és una proposta de jocs, tallers i activitats per a infants i joves de 3 a 16 anys, organitzades per les entitats, serveis i projectes del Recinte Fabra i Coats que històricament s’han programat a la Plaça Can Fabra amb gran èxit de participació.

Aquest any es la 7éna edició i  enguany per motiu a la situació excepcional que vivim per la crisi sanitària del Covid-19, la programació es desenvoluparà virtualment entre el 6 i el 14 de juliol a les xarxes del Recinte Fabra i Coats, amb una programació diària d’activitats.

 

Programació diària:

  • 6 de juliol, 17.30h FUNDACIÓ ECOLOGIA EMOCIONAL. Presentació programa “Emocions, Ioga i Anglès!”

A través d’aquest vídeo volem compartir amb vosaltres que oferim des de la Fundació Ecologia Emocional a la nostra extraescolar infantil de divendres tarda (quinzenal) en la que tractem d’Emocions, fem Ioga i parlem també en Anglès!

Taller: https://bit.ly/emocions-ioga-angles

Informació entitat:

Ecologia Emocional, Ioga i Anglès

  • 7 i 8 de juliol de 16 a 19h i 13 i 14 de juliol de 10 a 13h: FABRA I COATS. FÀBRICA DE CREACIÓ-L’ORDIT-ARSGAMES. Taller Mindcraft, Fabra i Coats i Sol i Ombra

Fabra i Coats és un espai públic únic a Sant Andreu i a la ciutat. És més gran que una plaça, té tants racons com un parc, tanta sorra com un jardí i no obstant només hi ha un arbre. Aquests dies d’haver estat tancades a casa hem trobat a faltar l’aire lliure, els espais on trobar-nos amb altres persones i hem vist una ciutat fantasmagòrica de carrers buits i parcs tancats. Creiem que és un bon moment per pensar juntes com hauria de ser l’espai públic de la ciutat que volem, com han de ser les places on trobar-nos, celebrar-nos i cuidar-nos. I els joves hi tenen molt a dir.
Ja fa un any que els joves de Sant Andreu han estat donant voltes a algunes de les necessitats del recinte Fabra i Coats per tal que sigui un indret habitable. Partint d’algunes d’aquestes idees i de les que encara hi ha per inventar, el taller Mindcraft, Fabra i Coats i Sol i Ombra busca reflexionar sobre les conseqüències de la pandèmia de Covid-19 sobre els espais. Emprant el videojoc Mindcraft com a dispositiu per potenciar processos de participació ciutadana i aprofitant les seves capacitats creatives, reproduirem parts del recinte de la Fabra i Coats i realitzarem intervencions, per generar propostes que reimaginin l’espai en temps de pandèmia, que l’adaptin a les necessitats i interessos de les persones que l’habiten.
El taller començarà amb un seguit de propostes per passejar i explorar el recinte i seguirà amb un debat inicial que versarà d’una forma amena i lúdica sobre conceptes com espai públic, espai privat, sostenibilitat, inclusivitat o urbanisme amb perspectiva de gènere, entre altres. Es plantejaran les bases i la pertinència d’involucrar en els processos de construcció de l’espai a les i els nens i joves, com una part important de la ciutadania que habitualment es veu relegada dels processos de consulta.

Edats: De 10 a 14 anys

Inscripcions: https://forms.gle/cWVMq15sAhsu6z9M8

  • 9 de juliol, 17.30h
  • AMICS DE LA FABRA I COATS. Exposició fotogràfica: Jocs tradicionals i populars al Fabraestiu.
  • ASEM CATALUNYA. “La brecha digital” un relat de María Ramos

La pandèmia del Covid-19 ha fet ressorgir la cara més participativa i solidària de la societat, per això ASEM Catalunya fomenta en tot moment l’expressió d’aquesta solidaritat. Contribuint mitjançant relats de vivències i pensaments sobre el moment, a la interacció de totes les persones associades a l’entitat i tots aquells interessats. La finalitat d’aquests relats és cohesionar i mantenir a les persones amb malalties neuromusculars i llurs famílies, més actius i acompanyats.

 

  • 10 de juliol a les 17.30h RETROMANIACS . Taller de papiroflèxia.

Construïm diferents figures amb papiroflèxia des de casa en streaming.

Cal disposar de fulls DIN A4 per fer el taller

Canal YOUTUBE: YouTube.com/retromaniacses

 

Notícies

L'Altre Festival 2020

16/07/2020

L’Altre Festival és un esdeveniment cultural internacional que promou la col·laboració entre dos sectors: les Arts Escèniques i la Salut Mental.

#FABRAESTIU2020#EDICIÓESPECIAL: Els primers resultats del Taller de Taller Mindcraft, Fabra i Coats i Sol i Ombra

10/07/2020

Durant el taller s'han intervingut 5 localitzacions diferents del Recinte de Fabra i Coats

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.