You are here

Festival Sâlmon Cicle 21-22

El Festival d’Arts Vives Sâlmon s’inaugurarà el proper 17 de febrer a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació

El Sâlmon 21 proposa un pacte de contingència, l’obertura d’un marc que permeti a les arts vives mantenir encès l’únic que les diferencia d’altres corrents escèniques: el compromís sense límits amb l’experimentació.

CICLE 21-22: Nou riu per al Sâlmon.

Aquest Sâlmon neix impulsat per una estructura que preserva la seva existència, un ecosistema format per espais que mantenen constant el pols per les arts vives a Barcelona: l’Antic Teatre, La Caldera, el Graner i La Poderosa, i per un equip d’artistes i generadores de contextos que porten dècades sacsejant l’escena: Sofia Asencio, Bea Fernández, Iñaki Álvarez i Ariadna Rodríguez, curadores que, amb la Dianelis Diéguez a la mediació, sostindran les edicions del 2021 i el 2022. Renovat el riu, aquesta estructura o organisme tentacular que opera per afectacions mútues comença una nova etapa.

Públics i creadores podran tornar a jugar-se-la en un pla seqüència salvatge on hibridar llenguatges dins i fora de camp, una gran màquina performativa o lloc nou per mirar paisatges insospitats, com l’època que estem vivint, la qual ens exigeix imaginar altres classes d’agències i maneres de fer.

Aquest Sâlmon no acaba el seu recorregut aquí, ja que el riu mantindrà viu el seu cabdal, fent un crossfade o transició, en forma de trobades al llarg del 2021, amb l’edició 2022 a partir d’espais de conversa i mostra pública del treball que realitzin prèviament creadores en residència, aprofundint així en la construcció de contextos més pròxims entre ciutat i creació.

En diàleg amb totes les parts que el conformen, el nou festival Sâlmon té l’ocasió per fer de tot l’any primavera, una festa ininterrompuda, l’excepció més necessària per a Barcelona avui. FERNANDO GANDASEGUI

 

El Festival d’Arts Vives Sâlmon s’inaugurarà el proper 17 de febrer a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, amb un esdeveniment únic que mostrarà el resultat d’un intens laboratori creatiu que durarà dues setmanes, ‘La Pantalla Pròdiga’, en el que cinc artistes experimentaran conjuntament al voltant del format televisiu prenent les arts vives com a motor. Els artistes que conviuran a la Fabra son Raúl Alaejos, Carolina Campos, Félix Pérez-Hita i Marc Vives, amb la col·laboració dels autors del jingle del festival, Hidrogenesse.

L’espectacle es podrà presenciar en viu a les nostres sales polivalents, de 18.30 a 20.30 (compra d’entrades online), en directe per streaming a través de la web del festival, i en diferit a Betevé, el mateix dia a les 22.15h.  Quedarà penjat a la web del canal per a visionats posteriors.

Notícies

XII Edició del Festival MUTIS al Recinte Fabra i Coats

07/04/2021

Mutis aposta per grups desconeguts o autors inèdits, i en alguns casos fins i tot per agrupacions que mai no han fet teatre.

TORNA EL FESTIVAL CARA·B EN FORMAT XTRA A FABRA I COATS

25/03/2021

El festival ha seleccionat 10 propostes que confirmen l'aposta de cara•B per donar visibilitat de les diferents escenes musicals independents. 

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.