You are here

La Festa de Reis, als anys 50

Als anys cinquanta, la Festa de Reis a la Fabra i Coats era un dia assenyalat al calendari per als fills i filles dels treballadors i treballadores de la Fàbrica.

Se celebrava paral·lelament a les fàbriques de Sant Andreu, Badalona i Borgonyà.

Des de 1909 les treballadores de la Fàbrica de Filatures Fabra i Coats, disposaven de servei de Casa Cuna perquè deixessin els seus fills i filles sota la cura d’infermeres i metges mentre treballaven.

El Montepio de Socorros Mutuos, tenia com objectiu donar auxili als socis amb una pensió en cas de malaltia o defunció, així com realitzar obres a favor del personal de l’empresa.

La Festa de Reis era una festivitat molt important per a les treballadores de Fabra i Coats i les seves families. Es va convocar, any darrera any, fins a principis dels anys setanta. Tots els fills i filles de treballadores i treballadors d’entre 0 i 12 anys, estaven convidats a passar per les instal·lacions esportives de Fabra i Coats.

Allà els esperaven tot tipus de regals: tricicles, biciletes, nines… Però hi havia una tradició pel més grans: en fer els 12 anys se’ls hi donava un rellotge.

Aquí pots veure un recull fotogràfic dels anys 50, de l’arxiu dels Amics de la Fabra i Coats:

 

L’any 1915, la societat Económica Barcelonesa de Amigos del País, va donar a Fabra i Coats el premi d’honor corresponent al fabricant català que més es va distingir per les seves iniciatives a favor dels treballadors.

Notícies

Tornen els Tres Tombs de Sant Andreu

05/01/2022

Cultura Popular. La popular cavalcada es farà el proper diumenge 16 de gener a partir de les 11.30 h i s'haurà de desenvolupar amb respecte a les mesures de prevenció de la covid-19.

La Festa de Reis, als anys 50

05/01/2022

Als anys cinquanta, la Festa de Reis a la Fabra i Coats era un dia assenyalat al calendari per als fills i filles dels treballadors i treballadores de la Fàbrica.

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.