You are here

Radical May, un festival per transformar el món

cultura. Xerrades, taules rodones i debats formen part del Radical May, un festival internacional i en línia que té lloc per primera vegada aquest mes de maig i que organitzen la Fira Literal Barcelona i una trentena d'editorials de pensament crític.

Impulsen l'esdeveniment en línia la Fira Literal Barcelona i diverses editorials.

Xerrades, taules rodones i debats formen part del Radical May, un festival internacional i en línia que té lloc per primera vegada aquest mes de maig i que organitzen la Fira Literal Barcelona i una trentena d’editorials de pensament crític. Els objectius de l’esdeveniment són ambiciosos: ni més ni menys que canviar el món. I és que, en paraules dels impulsors, “en aquests moments d’incertesa és més necessari que mai posar-nos a pensar i a discutir sobre les idees que propiciaran la transformació profunda que necessiten les nostres societats”. Noam Chomsky, Erik Loomis, Susan Ferguson, Tithi Bhattacharya, Mark Bray, Wu Ming, Sarah Jaffe o Costas Lapavitsas són alguns dels autors i de les autores de renom internacional participants. Si en el moment de llegir aquestes línies ja ha tingut lloc algun dels actes que us interessava, no us preocupeu, perquè al mateix web hi ha un repositori on el podreu recuperar.
El festival ha fet públic un manifest en què recorda que “el món del llibre i en especial de les editorials de pensament crític viu un moment molt dur en l’àmbit internacional a causa del tancament de les llibreries”, i fa una crida a “persones, moviments, organitzacions i sobretot editorials, revistes, publicacions radicals del món a sumar-se a la iniciativa #RadicalMay per transformar la realitat i sortir del confinament més ben preparats, més ben organitzats i amb més idees i més radicals”.
Aquesta voluntat internacional del Radical May, i el fet que es dugui a terme completament per Internet, fa que en el programa trobem actes en diferents idiomes i franges horàries. Conegueu-ne tots els detalls en aquest enllaç.

Inici

Notícies

FESC 2020 Edició Virtual

23/10/2020

En aquesta IX edició de la FESC volem mostrar com l’ESS està contribuint a la urgent i imprescindible transició ecosocial que necessita el planeta, i reflexionar sobre els reptes que ens cal superar per poder contribuir...

Portes obertes a Fabra i Coats - Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació en motiu del 48 OpenHouse.

22/10/2020

El cap de setmana del 24 i el 25 d'octubre, Fabra i Coats - Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació obrirà les portes amb motiu de l'edició 2020 del 48H Open House, el festival d'arquitectura de la...

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.