You are here

Ràdio Fabra torna a l’activitat als carrers de Sant Andreu

L'estudi se situarà tots els dijous de juliol de 18 a 20 h, a la Plaça Orfila. Ràdio Fabra és el primer node físic de la Xarxa de Ràdios Comunitàries, un projecte del programa Cultura Viva de l'ICUB.

L'estudi se situarà tots els dijous de juliol de 18 a 20 h, a la Plaça Orfila. Ràdio Fabra és el primer node físic de la Xarxa de Ràdios Comunitàries, un projecte del programa Cultura Viva de l'ICUB.

A partir de dijous dia 2 de juliol, l’estudi de RÀDIO FABRA es trasllada a la plaça Orfila de Sant Andreu de Palomar per retransmetre des d’allà els projectes culturals, socials i comunitaris del barri i de tota la ciutat de Barcelona. Amb aquesta acció es vol il·lustrar el poder de la ràdio i que aquesta formi part de la vida del barri: que el barri es pugui inspirar en les reflexions, músiques, debats i històries que expliquen els programes i els mateixos veïns i les veïnes.

L’estudi de RÀDIO FABRA a la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació és el primer node físic de la Xarxa de Ràdios Comunitàries, un projecte del programa Cultura Viva de l’Institut de Cultura de Barcelona. La XRCB busca reconèixer el conjunt de programes i ràdios comunitaris, independents o lliures de Barcelona que tenen com a objectiu la participació comunitària en la comunicació pública així com generar un canal per amplificar les veus del teixit cultural emergent, teixir una xarxa entre elles i experimentar i investigar la ràdio del futur.

Durant aquesta acció RÀDIO FABRA comptarà amb la col·laboració de Fabra Magazine amb Carles Novellas, Joana Hurtado i Xavier Arnaiz, Bang Bang amb Christian Obregon, Black Market amb David Vilches, C.A.P. Sant Andreu amb Cristina Bote, Clandestino Club Social amb Marko Fontana, L’A.R.E.P. i el Gigantes i Molinos, Live Coding amb Turing Tarpit, L’Ordit, Passejades literàries en directe amb Tantàgora, Radio Parti, Radio Cavaret i Teleduca.

RÀDIO FABRA és un mitjà de comunicació que pretén dinamitzar la difusió de continguts dels residents, els esdeveniments i les comunitats vinculats al recinte de la Fabra i Coats, i de projectes culturals, socials i comunitaris de tota la ciutat de Barcelona.

Amb aquesta iniciativa també es vol incentivar la participació del barri per expressar i compartir les experiències viscudes els darrers mesos i així generar sinergies amb la comunitat, participar de la creació ciutadana i apropar el Centre d’Art a la ciutadania. És per això que RÀDIO FABRA posa a disposició dels veïns i les veïnes una bústia de correu on enviar notes d’àudio explicant les seves experiències (radiofabra@xrcb.cat). Aquestes notes s’inclouran als programes que s’emetran a la ràdio.

Notícies

L'Altre Festival 2020

16/07/2020

L’Altre Festival és un esdeveniment cultural internacional que promou la col·laboració entre dos sectors: les Arts Escèniques i la Salut Mental.

#FABRAESTIU2020#EDICIÓESPECIAL: Els primers resultats del Taller de Taller Mindcraft, Fabra i Coats i Sol i Ombra

10/07/2020

Durant el taller s'han intervingut 5 localitzacions diferents del Recinte de Fabra i Coats

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.