You are here

Una nova edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya arriba a Sant Andreu

Sota el lema L'economia ha canviat. I tu, a què aspires? , la fira es celebrarà els dies 25, 26 i 27 d’octubre al Recinte de Fabra i Coats

Sota el lema L'economia ha canviat. I tu, a què aspires? , la fira es celebrarà els dies 25, 26 i 27 d’octubre al Recinte de Fabra i Coats

Sota el lema L’economia ha canviat. I tu, a què aspires? es presenta la VIII Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC), organitzada per la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya, que tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 d’octubre al Recinte de Fabra i Coats. Un any més, la FESC serà l’aparador de l’economia social i solidària de Catalunya i un espai que donarà resposta a la demanda de les ciutadanes de trobar alternatives ètiques, sostenibles i arrelades al territori. Així ho demostra el fet que, en l’edició passada, més d’11.000 persones van assistir a la fira, que va acollir 200 organitzacions participants i una vuitantena de xerrades i activitats culturals, a més de comptar amb la presència de països com Colòmbia, Alemanya i el Marroc.

Aquest any, la FESC 2019 posa el focus en la força del moviment feminista, així com també en el perill de l’auge de l’extrema dreta tant a escala estatal com mundial, i reivindica l’economia social i solidària com a espai de creació i de resistència a les amenaces del model capitalista.

El nombre d’organitzacions expositores ha tornat a batre rècords, amb més de 200 entitats participants. Més de 80 propostes de xerrades i d’activitats seran al programa de la fira, sota la mirada on l’economia social i solidària és un espai de resistència i creació d’alternatives al model econòmic capitalista.

Enguany, els eixos al voltant dels quals gira la FESC 2019 són la resistència, és a dir, la capacitat d’analitzar críticament la realitat i de denunciar les vulneracions dels drets col·lectius; la creació, això és, noves iniciatives alineades amb els valors de l’economia social i solidària, i l’avanç, és a dir, que la proposta tingui a veure amb la creació de mercat social, la innovació transformadora i, en general, el creixement del moviment tant en la societat com en l’economia.

 

Notícies

Barcelona Dibuixa al Recinte Fabra i Coats

18/10/2019

Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona s’apunta el dia 20 d’octubre al Barcelona Dibuixa, la marató de dibuix que tindrà lloc entre les 11 i les 19 h a diversos equipaments de la...

SAY IT LOUD, més que un festival de música

16/10/2019

Les activitats musicals que es fan al festival volen destacar la gran dimensió comunitària de la música, que es caracteritzen per la poca o nul·la distancia entre el escenari i el públic.

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.