You are here

Cicle 'Delphine Seyrig: actriu, cineasta i activista'

Traductor de google :

En consonància amb l’exposició en curs  Precursores: feminismes, càmera en mà i arxiu a l’espatlla dediquem un cicle a una de les seves protagonistes, l’actriu i militant feminista  Delphine Seyrig (1932-1990).

La retrospectiva es divideix en dues parts. El primer bloc recull l’evolució professional de l’actriu francesa des del seu debut a  L'année dernière a Marienbad (1961) i la consolidació com a rostre icònic del cinema d’autor, fins als treballs posteriors al Maig del 68, quan, en el cim de la seva fama, es replanteja les seves idees com a dona i com a actriu, i s’orienta a projectes enfocats des del punt de vista femení tot trencant amb la imatge estereotipada de dona idealitzada, misteriosa i sofisticada que van projectar d’ella homes cineastes com Resnais, Losey, Truffaut o Buñuel.

La segona part del cicle mostra el videoactivisme en què es va involucrar als anys setanta i vuitanta en el qual destaca l’obra de  Les Insoumuses, el col·lectiu feminista format per Carole Roussopoulos, Ivana Wieder i la mateixa Seyrig, les quals van escriure un capítol cabdal en la història del feminisme mitjançant l’ús innovador del vídeo com a eina de protesta i conscienciació social.

Consulteu programació en aquest enllaç.

Horarios

Error del Plànol BCN
No se ha podido cargar Plànol BCN debido a la configuración errónea de los parámetros.

Filmoteca de Catalunya

Dirección:
Plaça de Salvador Seguí, 1*9
Districto:
Ciutat Vella
Barrio:
el Raval
Ciudad:
Barcelona

Noticias

En septiembre se abren las inscripciones para los talleres de los centros cívicos

04/09/2024

Cultura y tiempo libre. Algunos colectivos pueden optar a descuentos. En estos casos, es necesario matricularse presencialmente para poder presentar los documentos correspondientes.

Consulta la programación del FABRESTIU 2024!

04/07/2024

¡Empezamos con la nueva programación de Fabrestiu 2024!

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.