You are here

Xerrada 'Forats negres supermassius: els motors més potents de l’Univers'

Volver

Horarios

Otros

Se celebra en:
Centre Cívic Guinardó.
Inscripciones en:
Centre Cívic Guinardó.

A càrrec de Mar Mezcua, doctora en Física especialitzada en Forats Negres. Ha desenvolupat la seva trajectòria a l’Institut Max Plank, a l’Institut d’Astrofísica de Canàries, a Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics de Boston, La Universitat de Montreal i a l’Institut de Ciències de l’Espai.

Es creu que totes les galàxies tenen al seu centre un forat negre supermassiu de més d’un milió de cops la massa del Sol. Com s’han format? És encara un misteri. En un forat negre actiu la matèria al seu voltant s’escalfa i emet a altes energies abans de ser empassada. Aquesta radiació la podem detectar i ens permet estudiar moltes propietats dels forats negres així com la seva formació. En aquesta xerrada parlarem de forats negres supermassius i s’explicarà com es va obtenir la primera imatge d’un d’ells. També es tractaran els forats negres estel·lars i de massa intermèdia, els quals es creu són les llavors a partir de les quals creixen els supermassius, així com sobre canibalisme galàctic i la seva relació amb la detecció d’ones gravitacionals, que ofereixen una de les millors proves sobre l’existència dels forats negres.

Centre Cívic Guinardó

Dirección:
Ronda del Guinardó, 113 - 133
:
Horta-Guinardó
Barrio:
el Guinardó
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Centre Cívic Guinardó
Cuándo
24/10/2024

Teléfono

Tel.:
934503987
Fax:
934503112

Noticias

En septiembre se abren las inscripciones para los talleres de los centros cívicos

04/09/2024

Cultura y tiempo libre. Algunos colectivos pueden optar a descuentos. En estos casos, es necesario matricularse presencialmente para poder presentar los documentos correspondientes.

Consulta la programación del FABRESTIU 2024!

04/07/2024

¡Empezamos con la nueva programación de Fabrestiu 2024!

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.