You are here

Xerrada 'Invocacions ancestrals'

Volver

Horarios

Otros

Se celebra en:
Pati de les Dones.
Organizado por:
Institut de Cultura de Barcelona.

Davant el silenci al voltant de les històries de vida de les persones africanes i afrodescendents a la península ibèrica, el projecte de recerca Espanya Negra: viatge cap a la negritud en l’espai-temps reivindica l’existència de múltiples relats atrapats en documents, literatura, música, àmbit domèstic, oralitat i una gran varietat d’elements de la cultura popular des del segle XV fins als nostres dies. Aquests materials conformen un Arxiu Negre en constant creació.

A partir de les històries rescatades, en aquesta proposta escènica la investigadora Tania Adam i la directora Adeline Flaun componen un collage visual i sonor. Invoquen testimonis ancestrals per tornar a la vida relats, esdeveniments, moments i personatges. Les històries es van superposant i el temps col·lapsa per a mostrar similituds entre les vides negres des del segle XVI fins avui. Les interpretacions de veus de testimonis reals suggereixen una espiral de silencis, opressions i violències, però també d’agències i resiliències.

Una part d'aquest Arxiu es pot veure durant la Biennal Manifesta 15 a la Seu de la Gustau Gili: Arxius Negres: Fragments d’una metròpoli anticolonial .

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - Pati de les Dones

Dirección:
Carrer de Montalegre, 5
:
Ciutat Vella
Barrio:
el Raval
Ciudad:
Barcelona

Noticias

En septiembre se abren las inscripciones para los talleres de los centros cívicos

04/09/2024

Cultura y tiempo libre. Algunos colectivos pueden optar a descuentos. En estos casos, es necesario matricularse presencialmente para poder presentar los documentos correspondientes.

Consulta la programación del FABRESTIU 2024!

04/07/2024

¡Empezamos con la nueva programación de Fabrestiu 2024!

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.