Boston

Ciutats i enllaços relacionats

Estat: Massachusetts 

Població: 667.137 hab. (est. 2015)

Àrea metropolitana: 4.628.910 (est. 2015)

Superfície: 232 km2

Informació

El 1983 es va signar l’agermanament entre Boston i Barcelona, el primer acord amb una ciutat nord-americana.

Boston és la capital i la ciutat més gran de l'estat de Massachusetts. També és el centre cultural i de negocis de tota la regió de Nova Anglaterra, i una de les ciutats més importants dels Estats Units, amb una economia basada principalment en l'educació, la sanitat, les finances i la tecnologia punta. L’àrea de Boston comprèn diverses universitats i centres de recerca d'àmbit mundial, com la Universitat de Harvard o l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT).

Al llarg dels anys han estat nombrosos els intercanvis entre Boston i Barcelona. A tall d’exemple, cal esmentar la participació regular de Barcelona Activa en la Fira de Biotecnologia que s’hi organitza; la realització de missions tecnològiques i d’innovació centrades en empreses de noves tecnologies i biotecnologia i els intercanvis culturals.

Així mateix, cal destacar la col·laboració amb el MIT per a la implantació a Barcelona de fablabs. Els fablabs, o laboratoris de fabricació, són una xarxa global de laboratoris locals que afavoreixen la creativitat en proporcionar als individus eines de fabricació digital.

El març de 2017 va efectuar un viatge oficial del primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, a Boston per reiniciar relacions i intercanvis amb aquesta ciutat, especialment en els camps d’habitatge i desenvolupament econòmic, innovació tecnològica, mobilitat i lluita contra la contaminació. 

Enllaços relacionats: