Kōbe

País: Japó

Població: 1.522.000 (2021)

Superfície: 552.26 km2

Informació

El 6 d’abril de 1993 els alcaldes de Kōbe i de Barcelona van signar l’acord d’agermanament entre ambdues ciutats. Prèviament, l’any 1991, les ciutats ja havien expressat la voluntat d’agermanar-se amb la signatura d’una carta d’intencions.

L’acord d’agermanament estableix un programa d’intercanvis culturals, educatius, esportius, econòmics i tecnològics, per tal d’intensificar l’enteniment i el coneixement d’interessos comuns.

En el marc d’aquest acord s’han vehiculat visites d’empresaris de Barcelona a Kōbe i viceversa, així com intercanvis escolars i esportius. L’any 1995, Barcelona va col·laborar a pal·liar els efectes del terratrèmol que va afectar la ciutat japonesa amb l’enviament d’ajut humanitari.

L’any 2003 es va celebrar el desè aniversari amb la signatura d’una declaració en què es reafirma el compromís de les dues ciutats de donar un nou impuls a l’acord d’agermanament.

L’any 2013 es va celebrar el vintè aniversari de l’agermanament entre les dues ciutats. En aquest marc, Barcelona va participar al torneig internacional de futbol sala organitzat a Kōbe el mes de maig. Actualment s’està en contacte amb la Federació Catalana de Futbol Sala per possibles accions conjuntes amb la Hyogo Football Association de Kōbe.

També s’han organitzat unes exposicions fotogràfiques recíproques de cada ciutat. A Barcelona, va tenir lloc l'exposició sobre Kōbe del 30 de gener al 6 de febrer de 2014 al pati de l’Ajuntament. Amb motiu d’aquesta exposició, va visitar Barcelona una delegació de representants de l’Ajuntament de Kōbe i es va signar una declaració sobre l’agermanament d’ambdues ciutats amb la voluntat de revisar els àmbits de col·laboració i reforçar la relació.

Durant el novembre de 2018 es va celebrar el 25è aniversari de l’agermanament entre les dues ciutats amb diverses activitats a Barcelona, que van comptar amb la participació d'una delegació de Kobe encapçalada pel seu vicealcalde, Hideyuki Terasaki. Es va signar un acord de col·laboració entre ambdues ciutats en els àmbits de la promoció del govern obert, d’intercanvis econòmics, gastronòmics, universitaris, d’investigació i d’esports. L'aniversari va coincidir amb els 150 anys de l’establiment de les relacions diplomàtiques entre Espanya i el Japó.

Enllaços relacionats: