733 artistes participen a la XX edició del Premi d’Art Brut

19/06/2018 - 09:42 h

aramirez

El Premi d’Art Brut té per objectiu promoure i reconèixer el paper de l’expressió artística en el procés de recuperació de les persones amb problemes de salut mental.

L’ Ajuntament de Barcelona participa en l’entrega de premis de la XX edició del Premi d’Art Brut.

La Fundació Salut Mental CPB Dr. Fàbregas, conjuntament amb Sant Pere Claver – Fundació Serveis Social i la Federació de Salut Mental de Catalunya organitzen any rere any el certament del Premi d’Art Brut Agustí de Semir i Conxa Millán.
Aquest any, la XX edició del Premi d’Art Brut va tenir lloc el passat divendres 15 de juny, en el que es van presentar un total de 733 obres de dibuix de tècnica lliure.

El certamen té per objectiu promoure i reconèixer el paper de l’expressió artística en el procés de recuperació de les persones amb problemes de salut mental.

Es reconeixen 13 obres, amb 3 premis i 10 accèssits, d’artistes vinculats als serveis de salut mental de Catalunya. En aquesta ocasió, els guardons, que tenen una dotació econòmica de 600€ per a cadascun dels guanyadors, han estat per a Clara Wasserman (Premi Linial), Joan Herèdia (Premi Pictòric) i Francisco Mateo (Premi Conceptual). Enguany el tema del concurs al voltant del qual giren les obres presentades, ha estat el concepte “Dos secrets”.

La cerimònia de lliurament de guardons, en la que ha participat l’Ajuntament de Barcelona, ha estat presentada pel periodista Espartac Peran, a l’auditori del CaixaForum de Barcelona. Els encarregats de l’espectacle musical han estat la Coral Renaixença i l’espectacle flamenc de Casa Candela .

L’Ajuntament de Barcelona ha prioritzat l’abordatge de la salut mental de la ciutadania, és per aquest motiu que s’ha elaborat el Pla de salut mental de Barcelona en el que també han participat totes les entitats de persones afectades i familiars que hi col·laboren de manera activa.

El Pla de salut mental de Barcelona té 4 línies estratègiques, i alguns dels seus objectius són garantir la participació activa de les persones amb trastorn mental en la vida cívica, cultural i lúdica de la ciutat, així com la lluita contra l’estigma.