Ada Colau es reuneix amb Setsuko Thurlow, premi Nobel de la Pau i referent en la prohibició de les armes nuclears

19/02/2020 - 10:25 h

Jorge Luis Fuentealba Diez

L’alcaldessa Ada Colau es va reunir amb la premi Nobel de la Pau 2017 Setsuko Thurlow, supervivent d’Hiroshima i una de les principals figures de la Campanya Internacional per Abolir les Armes Nuclears.

L’alcaldessa de Barcelona Ada Colau es va reunir el 18 de febrer amb la premi Nobel de la Pau 2017 Setsuko Thurlow, supervivent de l’holocaust nuclear d’Hiroshima i una de les principals figures de la Campanya Internacional per Abolir les Armes Nuclears (ICAN, una coalició de 540 organitzacions en més d’un centenar de països). Thurlow visita Barcelona, Madrid i Andorra per aconseguir sumar suports al Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears (TPAN), una iniciativa adoptada en el si de les Nacions Unides que fins ara ha estat impulsada per 122 països i ha estat ratificada per 35 d’ells; perquè el text entri en vigor cal la ratificació de 50 països. Thurlow s’ha reunit amb diferents líders mundials per aconseguir avançar cap a una desnuclearització mundial i efectiva.

A la reunió també van participar la tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet; el director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona, David Llistar; el vicepresident regional d’Amèrica Llatina de l’Associació Internacional de Metges per la Prevenció de la Guerra Nuclear (IPPNW), Carlos Umaña; l’alcalde de Granollers i president de Mayors for Peace a Europa, Josep Mayoral, i l’exdiputat Pedro Arrojo, entre d’altres.

La trobada coincideix amb l’aprovació a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports del Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona d’una declaració institucional que insta el Govern de l’Estat espanyol a signar i ratificar el TPAN. En aquesta declaració, Barcelona fa seva la campanya de l’ICAN i exigeix als estats del món que es comprometin d’una manera clara i precisa amb el desarmament nuclear i que prenguin mesures concretes cap al seu assoliment.

Informació de nota del Servei de Premsa de l’Ajuntament de Barcelona