Ada Colau remarca el compromís de Barcelona amb l’alimentació sostenible i l’economia verda a la reunió d’alcaldes europeus de la xarxa C40

02/03/2021 - 13:16 h

Jorge Luis Fuentealba Diez

Ada Colau va participar en la reunió europea d'alcaldes de la xarxa C40 juntament amb alcaldes i alcaldesses de ciutats com Londres, Milà, Estocolm, Madrid, Roma, Varsòvia, Atenes, Istanbul, Heidelberg, o Tel Aviv.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va participar el dia 1 de març en la reunió d’alcaldes i alcaldesses d’Europa de la xarxa C40 de ciutats compromeses amb la lluita contra el canvi climàtic. Convocada pels vicepresidents de la xarxa per a Europa, l’alcalde de Londres, Sadiq Khan, i l’alcalde de Milà, Giuseppe Sala, i pel president de C40, l’alcalde de Los Angeles Eric Garcetti, la reunió es va centrar en aspectes com els reptes de la recuperació de la Covid-19, el paper de les ciutats per fer efectiu el Green New Deal, o la recuperació “justa i verda” per Europa . A més a més, la trobada va comptar amb la participació d’alcaldes i alcaldesses de ciutats com Estocolm, Madrid, Roma, Varsòvia, Atenes, Istanbul, Heidelberg o Tel Aviv. 

Ada Colau va aprofitar la seva intervenció per destacar la importància de les polítiques d’alimentació en la lluita contra el canvi climàtic, recalcant el compromís amb la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 de Barcelona i invitant els alcaldes i alcaldesses presents a la trobada que se celebrarà a la ciutat durant el mes d’octubre amb motiu d’aquesta capitalitat. Paral·lelament, va recordar a les xarxes socials que “l’actual sistema alimentari genera fins el 37% de les emissions globals i que és urgent canviar-lo per cuidar la salut de les persones i el planeta”. També va informar que a la tardor Barcelona portarà propostes a la COP26 de Glasgow.

L’alcaldessa de Barcelona també va recordar que l’economia verda i sostenible és una oportunitat per crear llocs de treball i ser més resilients davant de la crisi climàtica. “Aquesta és l’única recuperació possible”, va dir. D’altra banda, va remarcar el paper dels joves i les noves generacions i la necessitat d’impulsar un nou pacte amb elles per deixar-los un planeta sostenible.

Cal destacar també que l’alcalde Sadiq Khan va subratllar que “no ens podem permetre el luxe de passar d’una crisi econòmica i sanitària a una altra” i que “l’emergència climàtica segueix sent una de les amenaces més grans a les quals ens enfrontem. Quan sortim del confinament, tenim una oportunitat única a la vida d’establir una nova economia més justa i baixa en carboni que beneficiï tothom”.