Albert Batlle participa a Londres en la constitució de la Xarxa de Ciutats Contra el Terrorisme

dl., 18/11/2019 - 14:26

El tinent d'Alcaldia Albert Batlle i l'alcalde de Londres, Sadiq Khan.

Jorge Luis Fuentealba Diez

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, va participar en la constitució de la nova Xarxa de Ciutats Contra el Terrorisme formada per Barcelona, Estocolm, Gran Manchester, Londres, París i Rotterdam.

El 15 de novembre, tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, va participar en la constitució de la nova Xarxa de Ciutats Contra el Terrorisme (Counter Terrorism Preparedness Network) impulsada per Londres.

Batlle va exposar les principals estratègies en prevenció del terrorisme de caire fonamentalista i va destacar la importància del paper de les ciutats i dels governs locals a l’hora de lluitar contra el terrorisme. Va dir que “és en aquest àmbit on l’acció preventiva pot ser més efectiva i capil·lar”, una idea compartida també per l’alcalde de Londres, Sadiq Khan. D’altra banda, la directora del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), Montserrat Rovira, va fer una altra de les ponències, explicant en que consisteix aquest servei pioner d’atenció social.

La xarxa neix de la necessitat de compartir experiències i metodologies per posar en comú estratègies locals de protecció i preparació davant l’amenaça d’atemptats terroristes, així com de les millors pràctiques relatives a la resiliència i la recuperació de la normalitat, la protecció d’espais amb aglomeració de persones i nodes de transport. Té sis ciutats membres: Barcelona, Estocolm, Gran Manchester, Londres, París i Rotterdam. També té cinc ciutats sòcies acadèmiques: Gran Manchester, Londres, Montreal, Warwick i Zurich.

Informació i imatge: nota del Servei de Premsa de l’Ajuntament de Barcelona.