Arrenca el Mobile Social Congress

dl., 10/02/2020 - 12:56

Redacció

El Congrés se centrarà en oferir una visió sobre les lluites compartides entre el sud i el nord global en el sector de la indústria electrònica.

El Congrés se centrarà en oferir una visió sobre les lluites compartides entre el sud i el nord global en el sector de la indústria electrònica.

 

El Mobile Social Congress és una iniciativa organitzada per Setem i una xarxa internacional d’entitats, amb suport de la Unió Europea i la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona. La seva finalitat principal és proporcionar un espai de trobada i reflexió ciutadana al voltant del model de producció i consum de tecnologies de la informació i la comunicació. Un model que genera greus vulneracions de drets humans, especialment laborals, i impactes ambientals que no es visibilitzen en el Mobile World Congress.

En aquesta cinquena edició del Mobile Social Congress, del 24 al 26 de febrer, es parlarà de les vulneracions de drets humans i dels impactes ambientals que genera el model de producció i consum de la indústria electrònica, de manera comuna al sud i al nord global, i de la transversalitat i el diàleg mutu entre diferents moviments associatius, sindicals i universitats que reivindiquen un altre model que posi els drets humans al centre.

Aquesta experiència comparteix els valors que orienten les mesures que l’Ajuntament de Barcelona ha activat des de fa anys per garantir el respecte als drets humans en els processos de contractació pública. En aquest sentit, podem destacar l’aprovació i aplicació del Decret d’Alcaldia del 24 d’abril de 2017, de contractació pública sostenible, que aprova les guies de compra pública social i ambiental, i l’adhesió el 2016 de l’Ajuntament de Barcelona a la xarxa Electronics Watch, que ajuda les administracions públiques a fer seguiment i diligència deguda en la compra pública electrònica i a treballar conjuntament i col·laborar amb grups de monitoratge de la societat civil, en les regions productores, per protegir els drets de les persones treballadores en les cadenes de subministrament de l’electrònica.

Podeu ampliar la informació sobre aquest tema mitjançant els enllaços següents: