Barcelona celebra el 25è aniversari de l'agermanament amb Kobe

15/11/2018 - 09:24 h

Redacció

La regidora de Relacions Internacionals, Laura Pérez, i el vice-alcalde de Kobe, Hidetoshi Terasaki, han encapçalat un acte institucional a l'Ajuntament de Barcelona en què s'ha signat la declaració del 25è aniversari d’agermanament.

Una delegació de la ciutat japonesa de Kobe, encapçalada pel seu vicealcalde, Hideyuki Terasaki, visita Barcelona entre el 10 i el 15 de novembre per participar en els actes del 25è aniversari d’agermanament entre totes dues ciutats. L'aniversari coincideix amb els 150 anys de l’establiment de les relacions diplomàtiques entre Espanya i el Japó.

La regidora de Relacions Internacionals, Laura Pérez, i el vice-alcalde de Kobe, Hidetoshi Terasaki, han encapçalat un acte institucional a l’Ajuntament de Barcelona en què s’ha signat la declaració del 25è aniversari d’agermanament, que manifesta el desig de promoure la continuïtat de les relacions i l’aprofundiment de l’amistat i la cooperació entre totes dues ciutats.

També s’ha signat un acord de col·laboració en els àmbits de la promoció del govern obert, d’intercanvis econòmics, gastronòmics, universitaris, d’investigació i d’esports, entre d’altres i s’han programat una sèrie de visites —a Barcelona Activa, el 22@,  el Centre de producció i recerca d’arts visuals Hangar o l’Institute for Advanced Architecture of Catalonia (IAAC), entre d’altres— per conèixer les polítiques i els projectes innovadors de la ciutat.

D’altra banda, s’ha organitzat conjuntament un repte internacional per fomentar l’ús de dades obertes i la seva adaptació per a millores urbanes, que s’han presentat a l’Smart City Expo World Congress. El vicealcalde de Kobe també ha participat en el Sharing Cities, juntament amb els tinents d’alcaldia de París, Milà i Bolonya, a fi de debatre sobre  les qualitats de les plataformes i els programes de promoció i treball.

Un ampli programa d’activitats

També s’ha inaugurat l’exposició “L’art, la cultura i el cor del Japó”, que presenta obres creades per l’Associació de Dones de la Província de Hyogo —territori on es troba la ciutat de Kobe— i que es pot visitar al Centre Cívic Convent de Sant Agustí fins al 15 de novembre.

Durant la visita, Kobe organitzarà un sopar de promoció gastronòmica de la ciutat i del sake —el licor típic japonès— que servirà per promoure el contacte amb empreses, mercats i institucions del món de la restauració de Barcelona a fi d’impulsar l’intercanvi i les possibles futures col·laboracions.

Per acabar, i aprofitant el fet que l’ex-jugador del Barça Andrés Iniesta juga ara en un dels equips de la ciutat, el Vissel Kobe, s’ha propiciat el contacte entre la Hyogo Football Association i la Federació Catalana de Futbol per promoure la col·laboració entre totes dues institucions en aquest àmbit.