Barcelona celebra el Dia Mundial de la Bicicleta

19/04/2016 - 12:15 h

Ecologia Urbana

Bicicleta. En el marc de la campanya de foment de la mobilitat en bicicleta, avui, 19 d’abril, fa visible la seva aposta per aquest vehicle sostenible.

Un grup de ciclistes reparteixen per la ciutat fulletons sobre les normes de circulació de les bicicletes a la ciutat, a la vegada que obsequien als ciclistes amb una llum, element obligatori per circular a Barcelona després de la posta de sol i davant condicions meteorològiques que dificultin la visibilitat.

Barcelona ha iniciat en els darrers mesos diverses accions per tal d’aconseguir que la bicicleta sigui un mode habitual de transport urbà. I és que aquest vehicle resulta indispensable per aconseguir una mobilitat sostenible, eficient i segura a la ciutat, a la vegada que és clau per a la millora de la qualitat de vida de tota la ciutadania, ja que no contamina ni fa soroll i minimitza l’ocupació de l’espai públic.

Per aquest motiu, per tal d’aconseguir incrementar l’ús de la bicicleta, el mes de novembre va aprovar la Mesura de l’Estratègia de la Bicicleta, i el passat dissabte va posar en marxa una campanya de comunicació, per explicar els beneficis de la utilització d’aquest vehicle, fomentar-ne el seu ús i donar a conèixer a la ciutadania les normes de circulació a la ciutat, amb l’objectiu d’aconseguir una millor convivència i coexistència entre els diversos modes de moure’s per Barcelona.

Avui, 19 d’abril, en el marc de la celebració del Dia Mundial de la Bicicleta, un grup de ciclistes recorren diverses àrees de la ciutat repartint fulletons informatius sobre les normes de circulació i obsequiant als ciclistes amb una llum per a la bicicleta, element obligatori per circular a Barcelona durant les hores nocturnes o en condicions meteorològiques de poca visibilitat.

Així mateix, des d’entitats fins a centres cívics, han programat per avui diverses propostes per fer palès el compromís ciutadà vers l’ús de la bicicleta a Barcelona.