Barcelona comparteix amb altres ciutats els reptes, solucions i perspectives de la crisi sanitària

26/03/2020 - 12:25 h

Jorge Luis Fuentealba Diez

La tinenta d’alcaldia Laia Bonet va participar en el seminari telemàtic "Més enllà de la resposta immediata al brot. La prestació dels serveis públics, un pilar davant de la pandèmia", coorganitzat per UN-Habitat, CGLU i Metropolis.

La tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, va participar el 25 de març en una “experiència d’aprenentatge en viu” coorganitzada per ONU-Habitat i les xarxes CGLU i Metropolis en la qual es van posar sobre la taula les realitats de diferents governs locals d’arreu del món en l’actual context de crisi sanitària.

A banda de compartir reptes i solucions i de plantejar la recuperació després de la crisi del COVID-19, es va dialogar, entre altres aspectes, sobre com en tots els governs locals la pandèmia ha fet aflorar les fragilitats del sistema socioeconòmic i com en el futur proper les societats hauran de repensar les seves prioritats i els models de prestació de serveis socials.

En la trobada, titulada “Més enllà de la resposta immediata al brot. La prestació dels serveis públics, un pilar davant de la pandèmia” (hashtag #BeyondTheOutBreak), van participar representants de Barcelona, Bogotà, Buenos Aires, Durban, Guangzhou, Lampedusa, Madrid, Roma i Xi’an, a més de representants de Nacions Unides, l’UITP (Union Internationale des Transports Publics), Habitat International Coalitionxarxes nacionals de ciutats i altres organitzacions internacionals.

Entre altres representants, hi van participar la secretària general adjunta de les Nacions Unides i directora executiva d’ONU-Hàbitat, Maimunah Mohd Sharif, la relatora especial de les Nacions Unides sobre el dret a l’habitatge, Leilani Farha, el president de CGLU, Mohamed Boudra, i la secretària general de CGLU, Emilia Saiz.

Es preveu fer trobades temàtiques cada dimecres, la primera sobre habitatge i la següent sobre transport públic.

Més informació a nota de premsa d’ONU-Habitat i CGLU