Barcelona participa en l’edició del 2016 del European Cycling Challenge

20/04/2016 - 16:00 h

Redacció

Participació. Barcelona accepta el repte de la ciutat de Bolònia i participa, amb 51 ciutats europees més, en l’edició del 2016 del European Cycling Challenge.

El European Cycling Challenge arriba a la cinquena edició. En les últimes quatre edicions ha crescut el nombre de ciutats interessades en l’esdeveniment, alhora que també hi ha augmentat any rere any el nombre de ciclistes, cosa que confirma l’èxit de la fórmula.

El European Cycling Challenge – ECC2016 és una competició entre les ciutats d’Europa, de ciclistes urbans organitzats en equips —segons la ciutat en què competeixen— que té lloc durant un mes, de l’1 al 31 maig, per veure qui recorre més quilòmetres.

Es tracta d’un desafiament entre les ciutats europees, enguany amb un total de 52 ciutats competidores, obert a totes les persones que viuen a les ciutats participants, o que viatgen amb bicicleta per treballar, estudiar o per altres raons.

S’hi accepten tots els desplaçaments amb bicicleta en lloc d’altres mitjans de transport com ara l’automòbil, la motocicleta o qualsevol vehicle de motor. Això vol dir que són vàlids els viatges cap als lloc de treball, l’escola, per anar a comprar, o per anar al cinema, entre altres.

Uneix-te a l’equip de Barcelona!

Per enregistrar les dades del viatge, pots triar entre tres opcions:

  • Utilitzar l’App Cycling365 al telèfon intel·ligent.
  • Entrar manualment les dades sobre els recorreguts que fas al lloc web cycling365.eu.
  • Importar un arxiu .gpx amb el recorregut creat amb un altre sistema de seguiment GPS.

Per al seguiment dels viatges amb Cycling365 App al teu telèfon intel·ligent cal descarregar l’app gratuïta Cycling365 i instal·lar-la al teu dispositiu. Està disponible per Android, iOS i WindowsPhone.

Els usuaris i usuàries del Bicing podeu participar-hi: recordeu marcar l’opció bike-sharing a l’hora d’enregistrar el recorregut.

Objectiu: superar els 2 milions de quilòmetres

En l’edició del 2015 van participar més de 26.000 ciclistes de 39 ciutats europees, de manera que durant tot el mes de maig es va pedalejar per més de 2 milions de quilòmetres.

La ciutat de Gdańsk, a Polònia, va guanyar el desafiament, ja que va enregistrar 450.000 quilòmetres i també s’adjudicà el títol de Millor Ciclisme City.  Telšiai, a Lituània, i Umeå, a Suècia, van quedar en segona i tercera posició atès que tenien la millor relació entre quilometratge i habitants.

A totes les ciutats es van organitzar moltes iniciatives a escala local per a cada equip, amb l’objectiu de promoure l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport.