Barcelona subvenciona 115 projectes de Cooperació i Educació per a la Justícia Global

dl., 04/11/2019 - 13:13

Image by John Hain from Pixabay

Redacció

L’Ajuntament destina 7,2 milions d’euros a la convocatòria de subvencions d’enguany, 380.000 més que l’any passat.

L’Ajuntament destina 7,2 milions d’euros a la convocatòria de subvencions d’enguany, 380.000 més que l’any passat.

L’Ajuntament de Barcelona ha publicat al BOPB la resolució definitiva de la convocatòria de subvencions de Cooperació per a la Justícia Global, que permetrà finançar 115 projectes dels 245 que s’havien presentat en aquesta convocatòria exclusivament telemàtica, on s’han rebut dos projectes més que l’any passat.

L’import total de les subvencions atorgades és de 7,2 milions d’euros (5,1 milions d’euros de pressupost 2019 i 2,1 milions d’euros de pressupost 2020 per donar continuïtat als projectes pluriennals), un pressupost que incorpora una ampliació pressupostària de 230.000 euros respecte del crèdit publicat inicialment.  Amb aquest volum de subvencions i les altres accions dutes a terme per la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional, el Govern municipal compleix de nou el compromís de destinar el 0’7% dels ingressos propis a la justícia global i cooperació internacional, fita ja assolida, per primera vegada, l’any 2015.

Aquesta és la primera convocatòria de subvencions que es fa en el marc del Pla Director de Cooperació per a la Justícia Global 2018-2021 i respon a les prioritats i les  fites d’aquest pla: justícia econòmica, justícia ambiental, justícia de gènere, i el dret de les persones al refugi, a desplaçar-se i a migrar. Geogràficament, el Pla Director prioritza les ciutats següents: Amman, Saïda, Tetuan, Tunis, poblacions de Cisjordània i Franja de Gaza (Mediterrània i Orient Mitjà); Maputo i Dakar (Àfrica Subsahariana); L’Havana i les ciutats colombianes implicades en el procés de pau (Amèrica Llatina i Carib).

Reben finançament el 52,51% dels projectes valorats, és a dir, que van ser admesos per reunir els requisits administratius fixats a la convocatòria; i el 58,67% dels projectes amb puntuació igual o superior a 50 punts, puntuació mínima exigida per a rebre finançament.

La distribució per modalitats dels 115 projectes que rebran finançament de l’Ajuntament de Barcelona (7 projectes més que l’any passat) s’agrupa en tres programes:

-Programa de Cooperació Internacional per a la Justícia Global: 42

-Programa de Cooperació Internacional per a Ciutats Específiques: 15

-Programa d’Educació per a la Justícia Global: 58

Nota de premsa sobre la resolució definitiva de la convocatòria 2019

Publicació de la resolució definitiva de la convocatòria de subvencions de cooperació 2019