Creuar els carrils bici, ara més segur

23/07/2016 - 10:08 h

Regina Navarro

Mobilitat. Els nous pictogrames informen els vianants del doble sentit dels carrils bici abans de creuar-los.

Els nous pictogrames informen els vianants del doble sentit dels carrils bici abans de creuar-los.

Amb l’objectiu de garantir la seguretat dels vianants, els ciclistes i els vehicles, l’Ajuntament de Barcelona ha elaborat un nou manual de senyalització dels carrils bici de la ciutat, que es pot consultar aquí. El document pretén, sobretot, reduir el conflictes entre els vianants i els ciclistes i millorar la connectivitat de les vies.

Una de les mesures que ja s’han posat en marxa és la implantació d’uns pictogrames que informen els vianants que es disposen a creuar el carril bici del doble sentit del carril, és a dir, els alerten que estiguin atents a l’hora de creuar la via, perquè les bicicletes poden venir en ambdós sentits de la marxa, per la dreta i l’esquerra. Aquests mateixos pictogrames també s’instal·laran als carrils bici d’un sol carril en què la direcció de circulació dels ciclistes és oposada a la dels vehicles de motor.

Aquesta setmana s’ha senyalitzat amb el pictograma nou el carril bici del carrer de Girona, i durant el mes d’agost s’ampliarà a les vies ciclistes de la ciutat en les quals es registri més conflictivitat entre els vianants i els usuaris de bicicleta. L’objectiu és tenir-les totes pintades abans de finals d’any. Pel que fa als carrils bici nous, tots els que tinguin aquestes característiques ja s’executaran amb el pictograma incorporat.

Compromís amb la mobilitat sostenible

El Govern municipal treballa per fomentar la mobilitat sostenible i segura a la ciutat de Barcelona i, en aquest sentit, està desenvolupant polítiques transversals per avançar en els objectius que marca el Pla de mobilitat urbana (PMU) 2013-2018: fomentar la mobilitat a peu, en bicicleta i en transport públic. Cal recordar que, per arribar a complir la legislació en matèria de contaminació atmosfèrica, cal reduir un 21% els desplaçaments en vehicle privat.