DECLARACIÓ DE BARCELONA SOBRE l’ATAC TURC A SÍRIA

dl., 28/10/2019 - 11:11

©ACNUR/Hameed Maarouf

Redacció

El Ple del Consell Municipal exigeix a Turquia que aturi els atacs contra el Kurdistan sirià i hi envia ajut humanitari.

El Ple del Consell Municipal exigeix a Turquia que aturi els atacs contra el Kurdistan sirià i hi envia ajut humanitari.

El Ple de l’Ajuntament de Barcelona, del passat 25 d’octubre, va aprovar una declaració institucional en la qual mostra el seu rebuig a la invasió militar iniciada per l’exèrcit turc a la regió de Rojava, el Kurdistan sirià. D’aquesta manera, l’Ajuntament mostra el seu suport al poble kurd i al seu model social i polític democràtic, multicultural, multilingüístic i multireligiós, i igualment demana al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides que investigui Turquia per crims de guerra, per les sospites d’utilització d’armes químiques, execucions sumàries i atacs contra civils.

La declaració institucional demana també al govern espanyol que faci tota la pressió diplomàtica possible, en el marc de la Unió Europea, Nacions Unides i de forma bilateral perquè el govern turc aturi la seva agressió i respecti els drets del poble kurd, incloent la imposició de sancions previstes en el dret internacional. Igualment, li demana que suspengui immediatament les noves llicències d’exportació militar de materials susceptibles de ser utilitzats en l’operació turca en territori sirià i la cooperació militar amb el govern turc.

De forma simultània i a través de l’instrument per a emergències gestionat per la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional, l’Ajuntament destinarà 400.000 EUR a projectes d’emergència humanitària que es desenvolupin a territoris kurds, així com a Síria en general, Líbia i el Iemen.

Nota de premsa sobre aquest contingut