DEFENSORES DE DRETS HUMANS, FEMINISTES DE COLÒMBIA

dv., 25/10/2019 - 14:42

Redacció

L’Alcaldessa Ada Colau i la Tinenta d’Alcaldia Laura Pérez es troben amb líders colombianes lluitadores per a la justícia social.

L’Alcaldessa Ada Colau i la Tinenta d’Alcaldia Laura Pérez es troben amb líders colombianes lluitadores per a la justícia social.

 

Les representants de Sisma Mujer, Roseli Finscue Chavaco i Maria Victoria Chavarro Cabrera, i de Cooperacció Colòmbia, Liza García Reyes, es troben realitzant una estada a Catalunya, la setmana del 24 al 31 d’octubre, amb l’objectiu de poder exposar la situació que viuen a Colòmbia les defensores dels drets humans de les dones i l’estat d’implementació del procés de pau des de la perspectiva de gènere.

Aquesta trobada s’origina en el marc del suport que presta l’Ajuntament, a través de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional, a l’ONG Cooperacció  per a l’execució del projecte “Reforçant la protecció de les líders i defensores de drets humans a Colòmbia”. A través d’aquest projecte es vol reforçar la protecció de 400 dones defensores de drets humans de la Xarxa Nacional de Dones Defensores (RNMD) de Colòmbia, en els 14 departaments on actua aquesta organització, a través d’una campanya de comunicació d’abast nacional que doni visibilitat i reconeixement a la seva tasca i les protegeixi d’atacs, així com mitjançant una estratègia de desenvolupament de capacitats de les pròpies defensores.