En prenem Cura, un programa d'emprenedoria social i col·lectiva

26/04/2018 - 11:36 h

Redacció

Pla de Barris. Es posa en marxa un nou programa d'emprenedoria social en l'àmbit de la cura de les persones

22 persones en risc d'exclusió han començat a formar-se per poder tirar endavant un projecte socioeconòmic en l'àmbit de les cures

Pla de Barris, amb el recolzament de Barcelona Activa, ha posat en marxa un nou programa d’emprenedoria social. En prenem cura té per objectiu formar i acompanyar les persones participants en la construcció d’un projecte d’emprenedoria col·lectiva en l’àmbit de la cura de les persones.

La iniciativa neix per la detecció en els barris de persones que es dediquen a les cures de manera informal (per necessitats familiars o socials) i des de Pla de Barris i Barcelona Activa es va proposar convertir aquest hàbit en habilitat i ofici.

El programa va començar el passat 18 d’abril amb 22 participants i està previst que s’acabi el 31 d´octubre. Inclou 188 hores de formació, tutories i acompanyament, per tal que els i les participants adquireixin capacitat organitzativa, milloren les habilitats personals i professionals o s’iniciïn en gestió econòmica i financera, amb la mirada posada en l’autoocupació. A partir de juliol comptarà a més amb acompanyaments grupals segons les necessitats;  sessions conjuntes de les persones participants amb la xarxa comunitària i intercanvis d’experiències amb casos reals.

Sota la tutela del servei d´Innovació Socioeconòmica, han vist la llum molts projectes d´emprenedoria social que prioritzen l´economia centrada en les persones.