Estrena a Barcelona del documental “Álbum de posguerra”

26/04/2021 - 14:03 h

Redacció

Basat en una idea original del fotògraf Gervasio Sánchez, el documental mostra la vivència de la guerra a Sarajevo i el seu impacte.

Basat en una idea original del fotògraf Gervasio Sánchez, el documental mostra la vivència de la guerra a Sarajevo i el seu impacte.

 

El proper 28 d’abril s’estrena als Cinemes Girona de Barcelona el documental “Álbum de Posguerra”, una producció de LUKIMEDIA S.L., dirigit per Àngel Leiro i Airy Maragall, que compta amb la col·laboració de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona. El documental es va emetre, amb un ressó importat,  a la televisió pública bosniana i  a Al Jazzera Balkans, el passat 6 d’abril, 29è aniversari de  l’esclat de la guerra a Bòsnia. A l’acte d’estrena a Barcelona assistiran els autors i l’equip de producció del documental i comptarà també amb la presència de la tinenta d’Alcaldia Laura Pérez.

El fotoperiodista Gervasio Sánchez va documentar el setge de Sarajevo a la dècada de 1990, quan una gran mobilització ciutadana a Barcelona va desencadenar la campanya d’ajut humanitari a Bòsnia i l’establiment de vincles d’amistat i de solidaritat entre les dues ciutats que han perdurat fins a l’actualitat. A través dels protagonistes del documental, persones amb les que Gervasio Sánchez ha mantingut contacte durant tots aquests anys, i de les fotografies que va disparar durant els anys de la guerra entenem la dimensió global de la guerra i com impregna la vida de les persones que la pateixen més enllà dels pitjors temps del conflicte.

El documental es podrà veure als cinemes Girona durant el mes de maig

Podeu ampliar aquesta informació consultant el dossier adjunt.