A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Fem Hostafrancs, fem 160 anys

25/09/2019 - 09:08 h

Districte Sants-Montjuïc

FM Hostafrancs. Des del pregó del 27 de setembre amb Joana Siscart fins al vermut del 6 d'octubre al Casinet, la 160a Festa Major d'Hostafrancs omple el barri amb més de 75 activitats organitzades per les entitats.

Des del pregó del 27 de setembre amb Joana Siscart fins al vermut del 6 d'octubre al Casinet, la 160a Festa Major d'Hostafrancs omple el barri amb més de 75 activitats organitzades per les entitats del barri. La festa celebra enguany el 160è aniversari des que el trasllat de la figura del Sant Àngel Custodi des del centre de la ciutat hi va portar també el costum de reunir-se prop de la capella cada primer d’octubre per menjar magranes, castanyes i donar la benvinguda a la tardor.

La 160a Festa Major d’Hostafrancs comença divendres 27 amb el pregó de Joana Siscart, comerciant a punt de tancar per jubilació la seva botiga del carrer de la Creu Coberta. Al Saló de Plens actuarà l’Orfeó Atlàntida, pel pregó i l’endemà a les 12 h (Cor Jove). Dissabte al matí també es fan visites guiades a la seu del Districte de Sants-Montjuïc, que és l’antiga Tinença d’Alcaldia d’Hostafrancs (11, 11.45 i 12.30 h). La XIV Trobada de Cant Coral és a les 19 h a l’església del Sant Àngel Custodi. Divendres i dissabte al Punt Multimèdia té lloc el Festival Visual Brasil.

Dissabte al matí hi ha partits de bàsquet de nens i nenes a la plaça de Joan Pelegrí i la trobada d’intercanvi de plaques de cava al carrer de Llobet. Al carrer de Béjar, el Zumzeig Cinema projecta El bosc de Haquivaqui (11 h) i fa un vermut musical per a famílies (12.30 h). A la nit és el tradicional ball de rams, amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, a la plaça de Joan Pelegrí; i el sopar de germanor i ball de festa major al Casinet d’Hostafrancs amb el duet Fly Me.

Diumenge, a més de la benedicció i Fira de Magranes, al carrer de Vilardell hi ha un taller interactiu de la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana (11.30 h), la missa concelebrada a l’església del Sant Àngel Custodi (12 h), ballada de sardanes amb la Cobla Lo Castell de Bellpuig (13 h) i, a les 18 h, havaneres amb el grup Montjuïc. El carrer de Sant Roc acull la XV Trobada de Puntaires i el concurs de pintura infantil (10.30 h).

Dimarts a les 19 h, el Saló de Plens acollirà el debat «160 anys de Festa Major d’Hostafrancs: present i futur» amb entitats i veïnat. I dimecres a les 20 h, el periodista Albert Torras fa una ruta guiada pels racons, les llegendes, els personatges i els edificis emblemàtics del barri. L’Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa (APSOCECAT) fa jornades de portes obertes dilluns 30/09 i dimecres 2/10 de 16 a 19 h, així com una caminada solidària dissabte 5 a les 9.30 h.

10 dies de festa amb dos caps de setmana

Dijous a la tarda (17.30 h) hi ha festival infantil al Casinet d’Hostafrancs, amb contes teatralitzats i l’obra Al marge (Cia. Creart). Divendres a la mateixa hora, xocolatada al carrer de Vilardell, on Carles Cuberes presenta l’espectacle Dançons (18 h). L’espai d’adolescents La Clau fa portes obertes i, a les 19 h, un taller d’estampació de totebags i un torneig de ping-pong amb la col·laboració de l’Espai 12@16 del Poble-sec. Divendres també és el dia del TastAlBarri (recorregut gastronòmic per establiments del barri) i de la Tapa Solidària del centre Canpedró. I la nit del IX Festival de Música Jove (amb els grups Joan Pelegrí Music Band i Open Mouth) i el concert de l’orquestra Sabor Latino, enguany commemoratiu dels 160 anys de la Festa Major. Al Zumzeig hi ha jam session (19.30 h), concert de dones (21 h) i bailoteo amb la Niña Mai (22.30 h).

Dissabte 5 i diumenge 6, la XIV Fira Medieval omple el carrer de la Creu Coberta de paradetes i activitats, amb un escenari d’espectacles a l’altura del carrer de Mir Geribert on dissabte a la nit punxa l’Albert Malla del Cocodrilo Club. Dissabte també hi ha sardinada al Casinet (11 h) i exhibicions de hip-hop (La Urban Dance Factory, 12 h) i de dansa clàssica (La Companyia, 12.30 h) a l’escenari del c. Vilardell. El mercat de la nosa al c. Llobet i els talles a l’Institut Joan Coromines s’han anul·lat. A les 11 h surt de la seu del Districte un itinerari històric per l’Hostafrancs obrer i industrial. L’Ateneu Independentista d’Hostafrancs fa festa dissabte al carrer de l’Elisi amb vermut popular (13 h), dinar (14 h), concurs musical (16 h), concert de Sòviets (18 h) i batalla de DJ (21 h).

Dissabte a les 17.30 h, el XXII Firajoc omple de jocs per a nens i nenes el pati del Centre Montserrat-Xavier. A les 18 h, Bruno Almanson, Mar Blanch i Carles Subirà toquen al c. Llobet. A les 19.30 h, l’artista de circ Yldor Llach extreu la poesia d’una bicicleta a la plaça de Joan Pelegrí, on a les 20.30 h es projecta sobre la façana de l’Escola Miquel Bleach el mapping commemoratiu dels 160 anys de Festa Major.

Dissabte a la nit, després del sopar popular del carrer de Vidriol, al carrer de Vilardell la festa comença amb els DJ de Sants 3 Ràdio (22.30 h) i acabarà amb tothom ballant les cançons de l’estiu amb l’Orquestra Di-Versiones (0.15 h). Diumenge al matí al Casinet d’Hostafrancs hi ha torneig de botifarra (10.30 h) i el XXIV Vermut de Festa Major (12 h). Al carrer de Vilardell, a partir de les 12.30 h actuen Boris Michael, Pétalos i Wiwi Rock Band. I a les 18.30 h, l’Esbart Ciutat Comtal, que en aquesta Festa Major també celebra el 60è aniversari.

Festa Major d’Hostafrancs